Technologie » Komputery

Tablet w ofercie marki Colorovo

CityTab to najnowszy produkt marki Colorovo, której właścicielem jest ABC Data S.A.. Tablet, który łączy w sobie funkcje nawigacji, telefonu oraz mobilnego urządzenia multimedialnego poszerza ofertę marki Colorovo o zapowiadaną grupę produktową – elektronikę użytkową.

CityTab to unikalne połączenie wszystkich najważniejszych funkcji z punktu widzenia współczesnego użytkownika. Tablet z 7” ekranem posiada stały dostęp do sieci dzięki modemowi 3G oraz sieci wi-fi, wbudowany moduł GPS i wspomaganie A-GPS. Urządzenie to umożliwia prowadzenie rozmów telefonicznych GSM i z łatwością pomaga nam dotrzeć do celu dzięki aplikacji nawigacyjnej NaviExpert, którą klient otrzymuje gratis wraz z opłaconym abonamentem na 12 miesięcy.

„Zdecydowaliśmy się na udział w tym projekcie, ponieważ przeprowadzone przez nas testy wykazały bardzo dobre działanie naszej aplikacji na CityTab. Ponadto, na rynku brakuje urządzeń wyposażonych w tak rozbudowane funkcje, w tak przystępnej cenie, dlatego uznaliśmy, że jest to produkt, z którym chcemy być kojarzeni” – powiedział Paweł Kozłowski, Prezes Zarządu NaviExpert.

Colorovo to marka należąca do firmy ABC Data S.A. – największego dystrybutora  sprzętu IT, oprogramowania i elektroniki użytkowej.

„Wprowadzając do naszej oferty CityTab myśleliśmy - zgodnie z filozofią marki Colorovo -  o walorach użytkowych produktu  i bardzo dobrej jakości w przystępnej cenie. Oferujemy użytkownikom tablet o  unikalnej funkcjonalności, której w chwili obecnej - w zaproponowanej przez nas kategorii cenowej - nie oferują produkty konkurencyjne. Dodatkową korzyścią związaną z produktem jest aplikacja nawigacyjna NaviExpert.  Debiut nowego produktu jest związany ze strategią stałego rozbudowywania oferty produktów pod własną marką, o kolejne kategorie asortymentowe. Jesteśmy przekonani, że CityTab Colorovo zostanie pozytywnie przyjęty zarówno przez naszych partnerów handlowych jak i użytkowników – powiedział Dobrosław Wereszko, członek zarządu ABC Data S.A., odpowiedzialny za rozwój projektu własnej marki.

CityTab marki Colorovo to nowoczesny  tablet o bogatej funkcjonalności, który może być wykorzystywany również jako smartfon oraz nawigacja. Urządzenie z pewnością zainteresuje odbiorcę indywidualnego oraz biznesowego. Jego możliwości i funkcjonalność sprawdzą się zarówno w podróży, w pracy, w mieście i w domu. Dodatkowym atutem tabletu CityTab jest jego konkurencyjna cena, z uwzględnieniem wszystkich parametrów i funkcji tabletu.

„Oprócz faktu, że produkty Colorovo są  coraz lepiej rozpoznawalne i pozytywnie odbierane przez użytkowników, są również coraz bardziej doceniane przez naszych partnerów handlowych. Resellerzy patrzą przyjaźnie na markę Colorovo z punktu widzenia marży jaką osiągają oraz cech jakościowych produktów i obsługi logistyczno-serwisowej zapewnianej przez spółkę ABC Data. Najlepszym tego dowodem jest stale rosnąca sprzedaż każdego produktu jaki wprowadzamy.” – powiedział Piotr Blachowski, odpowiedzialny za działania marketingowe marki Colorovo.

CityTab zostanie wprowadzony do sprzedaży w drugiej połowie listopada br, przy czym zamówienia można będzie składać już od 8.11.2012 poprzez www.InterLink.pl - platformę sprzedażową ABC Daty. „W pierwszej kolejności o produkcie chcemy poinformować naszych klientów i dlatego skupiliśmy się na działaniach skierowanych bezpośrednio do nich. W połowie listopada br ruszamy z kampanią internetową w wewnętrznych sieciach PCLink i InterLink. Komunikację wzmocnimy reklamą prasową w stricte branżowych tytułach. W grudniu planujemy wzmocnić aktywność poprzez media społecznościowe. Na naszej stronie facebook.com/colorovo zorganizowany zostanie konkurs, w którym oczywiście do wygrania będzie CityTab” – powiedział Piotr Blachowski, odpowiedzialny za działania marketingowe marki Colorovo.

Colorovo to marka materiałów eksploatacyjnych oraz akcesoriów komputerowych. Tablet CityTab jest pierwszym urządzeniem z kategorii „Elektronika użytkowa” w portfelu produktowym marki.

Materiały eksploatacyjne Colorovo obejmują produkty dla ok. 1400 urządzeń drukujących takich producentów jak Brother, Canon, Dell, Hewlett-Packard, Konica Minolta, Kyocera, Lexmark, OKI, Samsung czy Xerox.

Od debiutu marka poszerzyła swój portfel produktów o akcesoria czyszczące takie jak: środki do czyszczenia ekranów (TFT, LCD, LED, itp.) w postaci chusteczek, żelu i pianek (dedykowanych do ekranów, powierzchni plastikowych i metalowych) oraz sprężonego gazu do wydmuchiwania zabrudzeń z trudno dostępnych miejsc. Ponadto do sprzedaży wprowadzone zostały  obudowy komputerowe do zastosowań biurowych oraz dla graczy komputerowych.

Plany przewidują wprowadzanie kolejnych produktów akcesoryjnych (akcesoria komputerowe oraz do urządzeń mobilnych), a także produktów z kategorii „Dom i Biuro” oraz „Elektronika użytkowa”. Produkty marki Colorovo są dostępne w całej sieci dystrybucji grupy ABC Data, a od połowy 2012 r. – obecne są również w ofercie Agito.pl, Morele.net oraz NEO24.pl – największych internetowych polskich platformach sprzedażowych.

Colorovo