Gospodarka » Żywność

Tak Smakuje Dolce Vita – najsmaczniejsza konferencja w Warszawie

Tak Smakuje Dolce Vita – najsmaczniejsza konferencja w Warszawie
Zobacz więcej zdjęć »
23 maja w stylowym Pałacu Zamojskich w Warszawie, gdzie mieści się restauracja Endorfina, odbyła się konferencja prasowa, która była ukoronowaniem trzeciego roku kampanii Tak Smakuje Dolce Vita w Polsce.

Oprócz przedstawicieli mediów, dystrybutorów i importerów włoskich serów oraz influencerów i blogerów kulinarnych, nie mogło zabraknąć przedstawicieli trzech serowych konsorcjów: Parmigiano Reggiano, Asiago i Gorgonzola, którzy z rozmachem opowiadali o niezwykłej historii każdego z serów, a swoje wypowiedzi wzbogacili filmami wideo, które zaostrzyły apetyty uczestników konferencji.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Po apetycznej dawce wiedzy przyszedł czas na pokazy live cooking w wykonaniu ambasadorów kampanii - włoskich szefów kuchni Cristiny Catese i Marco Ghia. Kucharze przygotowali po trzy dania z każdym z serów, które oczywiście można było degustować. W menu tego wieczoru znalazły się m.in. orecchiette z Asiago Fresco i szparagami, smażone panzerotti z Parmigiano Reggiano, prosciutto cotto arrosto i tymiankiem, a na deser - świeże truskawki z miodem gryczanym, miętą i lodami z Gorgonzola Picante.

- Doskonałe sery i fantastyczni ludzie, czego można chcieć więcej? Tak o konferencji mówił ambasador kampanii Tak Smakuje Dolce Vita chef Marco Ghia. - Trzeci rok kampanii pokazuje jak bardzo Polacy uwielbiają włoskie sery i jak doceniają ich tradycyjne pochodzenie. Parmigiano Reggiano, Asiago i Gorgonzola to wspaniałe produkty, które polecam każdemu do próbowania i gotowania.

- Każdy może znaleźć swój ulubiony smak wśród włoskich serów. Parmigiano Reggiano, Asiago czy Gorgonzola są tak różne i o to właśnie chodzi. Na konferencji każdy mógł się przekonać, jak wspaniale smakuje Dolce Vita i jak prosto przygotować wyśmienite dania - podkreśla chef Cristina Catese.

W czasie konferencji w Endorfinie nastroje dopisywały, każdy miał okazję spróbować (i to nie jeden raz!) każdego z serów w różnych odmianach, a organizatorzy zadbali, by nikt nie wyszedł z pustym brzuchem. Imprezę wyśmienicie poprowadziła przesympatyczna dziennikarka Beata Sadowska.

Przepisy na pyszne włoskie dania z Parmigiano Reggiano DOP, Asiago DOP i Gorgonzola DOP, które w czasie konferencji przygotowali ambasadorowie kampanii - Cristina Catese i Marco Ghia czekają w zakładce „Przepisy".



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Socialkuchnia

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »