Rozrywka i wypoczynek » Sport

Tanecznym krokiem w CZWARTĄ KWARTĘ ze Spaldingiem

Z okazji 30-lecia współpracy Spaldinga z NBA, marka produkująca sprzęt sportowy przygotowała kampanię ”Czwarta Kwarta”, której celem jest ukazanie jej bogatej historii oraz tradycji.

Wchodząc w nową dekadę Spalding informuje jednocześnie, że wychodzi naprzeciw oczekiwaniom wszystkich osób kochających koszykówkę. Szukając długo i wytrwale, firma znalazła 40 szalonych i pozytywnie zakręconych ludzi, którzy tworząc „Ekipę Spaldinga”, postawili sobie za cel pokazanie, że potrafią bawić się koszykówką. Udowodnili, że aby tworzyć historię koszykówki nie trzeba występować na deskach parkietu, ale można tego dokonać także z trybun! I tak pomiędzy III a IV kwartą na meczu we Wrocławiu, pomiędzy Śląskiem a Asseco Gdynia, odbyło się widowisko, które miło zaskoczyło wszystkich tam obecnych. Grupa wykonała flash moba (przygotowany dzięki współpracy z grupą taneczną Cheerleaders Wrocław), którym był oryginalny układ taneczny wykonany do piosenki Michaela Jacksona. Tym kreatywnym akcentem, tanecznym krokiem uczestnicy show wraz z kibicami weszli nie tylko w IV kwartę meczu, ale także zupełnie nowy czas dla marki Spalding.

W ramach nowej kampanii „Czwarta kwarta”, marka ma w zanadrzu wiele konkursów, eventów i niespodzianek, o których będzie informować na bieżąco.

Jak wyglądała zabawa i wejście w „CZWARTĄ KWARTĘ”?

- Zapraszamy do linku, gdzie znajduje się materiał filmowy.

spaldingpolska