Gospodarka » Żywność
Tarta z malinami – słodka rozkosz dla podniebienia
Zobacz więcej zdjęć » |
Tarta z malinami
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
SKŁADNIKI:
Ciasto:
· opakowanie Ciasta Kruchego DELECTA
· 1 jajko
· 100 g zimnej margaryny
Nadzienie:
· 500 g malin
· 350 ml schłodzonego mleka skondensowanego
· 2 żółtka
· 1 budyń śmietankowy DELECTA
PRZYGOTOWANIE
1. Przygotuj ciasto. Okrągłą formę do wypieku tarty wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik nastaw na 200°C bez termoobiegu. Do wysokiej miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajo oraz margarynę i miksuj na wysokich obrotach przez 3 minuty. Następnie wyrabiaj ciasto do momentu aż powstanie zwarta kula.
2. Wyklej ciastem formę i wstaw ją do nagrzanego piekarnika na ok. 20-30 min. Po upieczeniu odstaw do ostudzenia na 15-20 minut.
3. W tym czasie przygotowuj słodką masę. Budyń wymieszaj z połową szklanki skondensowanego mleka, a następnie dodaj do masy dwa żółtka.
4. Gdy krem uzyska jednolitą, gładką konsystencję dodaj resztę mleka i gotuj całość do momentu wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj masę do momentu zgęstnienia (ok. 10 minut). Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
5. Gotowy krem wylej na wystudzone ciasto. Po około 5 minutach ułóż na masie umyte maliny.
6. Gdy tarta wystygnie wstaw ją do lodówki na minimum 5 godzin. W tym czasie masa powinna odpowiednio stężeć.
Smacznego!
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj… w pieczeniu najbardziej ceni się dobre intencje.
Piecz śmiało dla innych… ot tak… prosto z serca.
Nadesłał:
KMC
|
Komentarze (0)