Rozrywka » Święta
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkam
Niecodzienne danie na wielkanocnym stole - pyszne tartaletki z łososiem i nowalijkami.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
POTRZEBUJESZ:
• mąka Lubella Puszysta Luksusowa 400g
• masło 200g
• jajko 1 sztuka
• sól 15g
• serek ricotta 200g (można zastąpić serkiem kremowym)
• śmietana 36% 100g
• chrzan Krakus 2 łyżki
• sok z cytryny do smaku kilka kropli
• sól i pieprz
• rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki 1 pęczek
• koperek
• wędzony łosoś w plastrach 200g
• rzeżucha
Czas przygotowania: 60 –90 minut
DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień…
Mąkę utrzyj z masłem i solą. Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na tartaletki rozwałkuj i piecz w temperaturze 1600C na złotobrązowy kolor.
2. W międzyczasie…
Ubij śmietanę, dodaj do niej sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta.
3. To już prawie meta!
Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu. Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.
I gotowe! Życzymy smacznego Tobie i Twoim bliskim!
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
KDreher
|
Komentarze (0)