Technologie » Internet

Teraz jeden login i hasło do dwóch sklepów internetowych H&B Notebooks

Firma H&B Notebooks przygotowała dla klientów funkcjonalność polegająca na unifikacji hasła i loginu dostępu do zakupów w sklepach internetowych www.handb.pl oraz www.e-hb.pl.

Klienci, którzy zarejestrowali się już w jednym z tych dwóch wymienionych systemów on-line i otrzymali login i hasło, mogą bez przeszkód stosować je przy zakupach w obu systemach. Nowi klienci powinni wybrać jeden z systemów do rejestracji, a otrzymany login i hasło również będzie obowiązywało w obu systemach zakupów on-line.

W ten sposób firma ułatwia swoim klientom operacje związane z uciążliwą, ale konieczną rejestracją przed dokonaniem zakupów. Jedno konto ułatwia nie tylko zapamiętanie hasła i loginu, ale co ważne upraszcza procedurę zakupów za pośrednictwem systemów e-commerce należącej do firmy H&B Notebooks. Tego typu rozwiązanie umożliwia także dalszą integrację systemów e-commerce z systemem ERP, co w przyszłości zaowocuje jeszcze większym spektrum możliwości systemów i kolejnych funkcjonalności.

Jednym z priorytetów rozwoju H&B Notebooks S.A. jest stworzenie wysoce funkcjonalnych sklepów internetowych, charakteryzujących się bogatymi możliwościami oraz prostotą w zakresie nawigacji. W obecnej chwili, zaledwie rok po rozpoczęciu działalności, H&B Notebooks jest właścicielem dwóch sklepów e-commerce kierowanych do odbiorców indywidualnych i biznesowych.

Sklep internetowy www.handb.pl - to witryna internetowa ogólnopolskiej sieci sprzedaży H&B, ściśle powiązana asortymentem z ofertą salonów zlokalizowanych w największych miastach w Polsce. Z kolei sklep internetowy H&B Components - www.e-hb.pl - jest wiodącym na rynku wirtualnym marketem ze sprzętem komputerowym oraz elektroniką użytkową i obszerną, liczącą ponad 15 tysięcy produktów bazą produktów w kategoriach: komputery stacjonarne, komputery przenośne, akcesoria do komputerów, komponenty i wielu innych. Dzięki bezpośredniej współpracy z dystrybutorami i producentami, Sklep oferuje markowe produkty po konkurencyjnych cenach. Nowoczesny system informatyczny i logistyczny umożliwia szybką realizację zamówień. Gwarantujemy krótki czas dostawy zamówionego towaru w ciągu 24 godzin od złożenia zamówienia. Dbając o jak najwyższe standardy obsługi Klientów H&B zapewniamy kompleksową opiekę gwarancyjną i pogwarancyjną oraz łatwy dostęp do fachowego wsparcia technicznego.„Stworzyliśmy procedurę ujednolicenia hasła i loginu do sklepów internetowych aby ułatwić naszym Klientom proces zakupów. Często internauci są zmuszani do rejestracji na różnych forach dyskusyjnych, sklepach itp, muszą zapamiętać hasła i loginy do tychże stron. My rozwiązaliśmy to prościej, dając im możliwość korzystania z jednego konta, z tego samego loginu i hasła". Oczywiście system nie wymaga rejestracji użytkownika przy dokonywaniu zakupów choćby w systemie e-HB.pl, jednakże ilość dodatkowych benefitów dla naszych klientów, powoduje, że większość chce dokonać rejestracji, by mieć dostęp do historii swoich zamówień, specjalnych cen, czy też promocji niedostępnych dla użytkowników nie zalogowanych, powiedział Mariusz Grosiak Prezes Zarządu H&B Notebooks SA

Aby zarejestrować się w obu systemach www.handb.pl, oraz www.e-hb.pl, wystarczy wejść na jedną z wymienionych stron i przeprowadzić procedurę rejestracji według podanych tam wskazówek. Po dokonanu rejestracji na obojętnie którym systemie, login i hasło będą aktywne w przypadku drugiego systemu.

System rejestracji na stronie sklepu :

- www.handb.pl dostępny jest pod adresem : http://www.handb.pl/rejestracja.html

- www.e-hb.pl dostępny jest na stronie: http://www.e-hb.pl/register

Szczegółowych informacji udziela:

Biuro prasowe H&B Notebooks SA