Dom » Budownictwo

Tikkurila organizuje letnie porady projektantów wnętrz

Tikkurila rozpoczęła serię bezpłatnych konsultacji kolorystycznych z profesjonalnymi projektantami wnętrz. Organizowane są one w sieci Leroy Merlin w 15 miastach Polski i odbywają się piątki i w soboty od końca czerwca do połowy września br.

To już kolejny cykl letnich spotkań, kiedy designerzy Tikkurila udzielają Polakom porad w zakresie doboru kolorystyki we wnętrzach.

- Decyzja o wyborze barwy ścian ma ogromny wpływ na klimat i wystrój całego pomieszczenia. Może ona stanowić główną ozdobę i decydować o gruntownej metamorfozie wnętrza lub też tworzyć wdzięczne tło dla zaplanowanej aranżacji, rzutując na harmonijny odbiór pomieszczenia. Możliwości w tym zakresie są niemal nieograniczone, biorąc pod uwagę, że w Tikkurila możemy wybierać spośród ponad 13 tys. odcieni, tworząc różnorodne kompozycje kolorystyczne. Nasze wieloletnie już doświadczenia w organizowaniu tego typu konsultacji pokazują, że Polacy coraz odważniej podchodzą do wystroju swoich domów i poszukują rozwiązań, dzięki którym będą tworzyć piękne i stylowe wnętrza. W osiągnięciu tego efektu przez całe lato będą pomagać im nasi designerzy - komentuje Małgorzata Skąpska, kierownik ds. komunikacji marketingowej i PR Tikkurila Polska.

Porady designera Tikkurila udzielane są całkowicie bezpłatnie, bez konieczności wcześniejszego umawia się. Wybierając się na konsultację warto wykonać zdjęcie pomieszczenia, w którym planowana jest zmiana kolorystyki ścian, bo to z pewnością ułatwi dobór barw. Projektanci wnętrz Tikkurila podchodzą bowiem do każdego projektu indywidualnie, udzielając fachowej porady na bazie oceny wnętrza, oczekiwań klienta i swojego zawodowego doświadczenia. Istnieje również możliwość skorzystania z usługi Tikkurila Color Service, która polega na odczytywaniu koloru z wybranego przedmiotu, np. sentymentalnej pamiątki czy z tkaniny, a następnie przełożeniu go na kolor farby. Dzięki temu ulubione barwy, np. te wiążące się z miłymi wspomnieniami, można przenieść do własnego wnętrza. W trakcie porady, oprócz propozycji kolorystyki, można także dowiedzieć się, po jakie produkty warto sięgnąć, aby na ścianach uzyskać piękny i trwały efekt.

Harmonogram najbliższych spotkań z designerami dostępny jest na stronie:

PractumConsulting