Gospodarka » Żywność

Tłusty Czwartek w nowej odsłonie z Vegetą Natur

Tłusty Czwartek w nowej odsłonie z Vegetą Natur
Zobacz więcej zdjęć »
Proste w przygotowaniu, a do tego sycące przekąski – wytrawne bułeczki, muffinki czy zawijańce – to smaczny sposób na szybkie pokonanie głodu.

Sprawdzą się doskonale w codziennym lunchboxie do pracy czy szkoły, a także jako poczęstunek na specjalne okazje - nawet w Tłusty Czwartek! Wyjątkowy smak i aromat zagwarantują im przyprawy z linii Vegeta Natur, inspirowane naturą.    

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Ziołowe bułeczki drożdżowe z mozzarellą

Składniki:

  • 30 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 ml wody
  • 100 ml oleju
  • 2 jajka
  • 400 g mąki
  • płaska łyżeczka Vegety Natur z czosnkiem
  • 2 szczypty Vegety Natur do pomidorów i mozzarelli
  • 2 kulki mozzarelli pokrojonej na niewielkie kawałki
  • słoiczek Ajvaru łagodnego Podravka lub Pesto Genovese Podravka
  • opcjonalnie: pół ząbka czosnku i kilka listków świeżej bazylii

Sposób wykonania:

Świeże drożdże wrzucić do miseczki, dodać cukier i wodę. Wymieszać i odstawić na 5 minut. Po tym czasie do dużej miski dodać olej, rozczyn, 2 jajka i wymieszać trzepaczką. Do mokrych składników powoli wsypywać mąkę oraz przyprawę Vegeta Natur z czosnkiem, mieszając jednocześnie mikserem. Dodać niewielką ilość wody i wyrobić ciasto na gładką masę. Dobrze wyrobione ciasto włożyć do miski, wysmarowanej wcześniej olejem, przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę. Po tym czasie zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić na kolejne 30 minut w ciepłym miejscu. Następnie ciasto uformować w długi wałek, pokroić na niewielkie kawałki i formować z nich kulki. Do środka każdej włożyć kawałek mozzarelli. Drożdżowe kulki ułożyć ciasno obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypać szczyptą Vegety Natur do pomidorów i mozzarelli. Piec 40 minut w temp. 190 stopni. Podawać z Ajvarem łagodnym Podravka lub Pesto Genovese Podravka. Opcjonalnie posypać posiekanym drobno świeżym czosnkiem i bazylią.

Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie www.vegeta.pl.    



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

RedNacz

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »