Rozrywka i wypoczynek » Przyroda

To warto zobaczyć – „Miasto Nauki” i „Tajemnice podwodnego świata” w Porcie Łódź

Jeszcze tylko do 17 listopada wielbiciele podmorskich podróży z Portu Łódź będą mogli podziwiać wystawę „Tajemnice podwodnego świata”. Ci, którzy chcieliby zwiedzić ekspozycję „Miasto Nauki” mogą zrobić to do końca miesiąca.

Coraz popularniejsze ostatnio wystawy interaktywne zawitały również do Portu Łódź. Nie od dziś wiadomo, że najlepszą formą nauki jest zabawa. Poprzez zabawę właśnie Port Łódź chce zachęcić swoich klientów do odwiedzenia wystaw „Tajemnice podwodnego świata” i „Miasto Nauki”. Na zapoznanie się z morskimi i oceanicznymi sekretami klienci centrum handlowego będą mieli szansę już tylko do 17 listopada. Po odwiedzeniu wystawy dowiedzą się też kilku ciekawostek na temat codziennego życia załogi statku morskiego. Wystawa „Miasto Nauki” stawia z kolei na przybliżenie zwiedzającym iluzji optycznych, takich jak studnia bez dna czy… tańczące śrubki.

- Sprowadzając do Portu Łódź wystawy interaktywne chcieliśmy zaproponować naszym klientom spędzanie wolnego czasu, które łączyłoby przyjemne z pożytecznym. Mamy nadzieję, że oprócz świetnej zabawy bywalcy naszego centrum dowiedzieli się też kilku ciekawostek na temat podwodnego świata, czy iluzji optycznych. – mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Ekspozycja „Tajemnice podwodnego świata” znajduje się w Atrium Portu Łódź. Wystawa „Miasto Nauki” dostępna jest dla zwiedzających obok sklepu RTV Euro AGD. Wstęp na wszystkie wystawy jest bezpłatny.

Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej www.portlodz.pl.

Maria Szwed