Gospodarka » Żywność

Tort na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii

Tort na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii
Zobacz więcej zdjęć »
Pierwsza Komunia Święta dziecka to doskonała okazja do rodzinnego spotkania w gronie najbliższych. Uroczysty obiad czy podwieczorek w domowej atmosferze to doskonały pomysł na wspólne świętowanie!

Duchowy i religijny wymiar uroczystości powinien pozostać na pierwszym planie. Przyjęcie w domu pozwoli podkreślić, co jest najważniejszym aspektem rodzinnej uroczystości. Wspólny spacer po mszy świętej, zakończony doskonałym deserem stanie się idealnym zwieńczeniem tego wyjątkowego dnia.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Samodzielne przygotowanie atrakcyjnego menu nie musi być trudne. Wystarczy wcześniej zaplanować zakupy, wybrać sprawdzone produkty i przepisy. Jeśli w kuchni stawiasz pierwsze kroki, a desery nie są Twoją specjalnością, warto mieć pod ręką dobrej jakości składniki – kremy tortowe, polewy czy ciasta z linii Duża Blacha Delecta. Wtedy nawet klasyczny tort Sachera przygotujesz bez trudu!

Delecta poleca sprawdzony przepis [tutaj].

Szybki Tort Sachera

Składniki ciasta:

1 opakowanie ciasta o smaku czekoladowym Duża Blacha Delecta 

1 opakowanie kremu tortowego czekoladowego Delecta 

200 g margaryny

100 ml wody

4 jaja

300 ml mleka

konfitura morelowa

 

Poncz:

50 ml alkoholu

25 ml przegotowanej i wystudzonej wody

5 kropli aromatu do ciast arakowego Delecta

 

Dekoracja:

1 opakowanie polewy o smaku mlecznej czekolady   Delecta

 

Sposób przygotowania:

1.  Rozpuść i ostudź margarynę. Nastaw piekarnik na 180˚C.

2.  W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania z ciastem i miksuj około 4 minuty. Przygotowaną masę przełóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką tortownicę o średnicy 27 cm.

3.  Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz ok. 50-55 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

4.  Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój poziomo na 3 części. Każdą nasącz 25 ml. ponczu.

5.  Dolny blat ciasta posmaruj konfiturą i nakryj drugim blatem. Ponownie wyłóż konfiturę i przykryj trzecim blatem ciasta.

6.  Aby przygotować krem, do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. Zawartość torebki z kremem wsyp do mleka i miksuj przez 3 minuty. Przygotowanym kremem udekoruj tort, smarując wierzch i boki.

 

Producent: Rieber Foods Polska S.A., www.delecta.pl

Produkty:

Ciasto Czekoladowe Duża Blacha Delecta, cena det. 7,29 zł

Krem tortowy smak czekoladowy Delecta, cena det. 3,59 zł

Aromat do ciast smak arakowy, cena det. 1,59 zł

Polewa o smaku mlecznej czekolady bez gotowania, cena det. 3,19 zł

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KMC

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »