Technologie » Internet

Touch Technology w Internecie

Dunlop, jeden z czołowych producentów opon high performance i ultra high performance, od wielu lat zdobywa doświadczenie podczas wyścigów samochodowych i skutecznie wykorzystuje zdobytą w ten sposób wiedzę przy produkcji opon do zwykłych samochodów.

Właśnie dzięki temu Dunlop może zaoferować kierowcom przyjemność z jazdy, połączoną z lepszym trzymaniem się opon drogi, skuteczniejszym hamowaniem oraz bardziej precyzyjnym prowadzeniem. Wszystkie te elementy zawarte zostały w Touch Technology - nowatorskiej technologii, której szczegóły polscy kierowcy mogą poznać na uruchomionej właśnie stronie www.touchtechnology.pl

Witryna internetowa prezentuje informacje dotyczące ww. technologii, która łączy w sobie wszystkie zaawansowane rozwiązania techniczne Dunlopa. Zapewniają one czucie drogi, dzięki czemu czas reakcji kierowcy znacznie się skraca. Z kolei, dzięki unikalnym nowoczesnym składnikom, opony Dunlopa zwiększają precyzję prowadzenia oraz trzymanie podczas hamowania i przyspieszania, nie ujmując niczego ze stabilności przy dużych prędkościach oraz w czasie jazdy w zakrętach.

“Nowoczesne technologie zastosowane w oponach Dunlopa, np. SP FastResponse lub SP Sport Maxx TT, umożliwiają dwukierunkowy przepływ informacji pomiędzy kierowcą a drogą. Kierowca odbiera sygnały mówiące mu w jaki sposób auto przemieszcza się po drodze i dzięki temu może na bieżąco szybko reagować” – powiedział Waldemar Jarosz, Dyrektor ds. Marketingu Grupy Goodyear Polska. „Nowa strona internetowa Dunlopa pozwala przede wszystkim bliżej zapoznać się z Touch Technology, ale także przekazuje internautom wiele wskazówek i odpowiedzi, które dotyczą opon.” – dodał Waldemar Jarosz.

Na stronie internetowej znaleźć można wizualizację pokazującą działanie Touch Technology. W ten sposób kierowcy dowiadują się, w jaki sposób opony umożliwiają dokładniejsze czucie nawierzchni po której jadą. Zwiększenie precyzji prowadzenia auta jest możliwe dzięki odbieraniu impulsów z kierownicy, poprzez drganie pedałów, a także dzięki wibracjom fotela. Wszystkie te bodźce pozwalają szybko i prawidłowo korygować sposób prowadzenia samochodu.

Dodatkowo, internauci mogą zapoznać się ze szczegółami takich rozwiązań, jak bieżnik MRT, kevlarowa stopka i inne rozwiązania, składające się na Touch Technology. Poza tym na tej stronie miłośnicy wyścigów na ¼ mili znajdą materiały o startach w tym i minionych sezonach zespołu Dunlop VTG No Limit Racing Team.

Dunlop, marka należąca do The Goodyear Tire & Rubber Company, jest jednym ze światowych liderów produkcji opon klasy high i ultra-high performance. Doświadczenie w sportach motorowych pozwala na opracowywanie innowacyjnych technologii, które znajdują zastosowanie w oponach używanych do codziennej jazdy. Stawiając sobie za cel osiągnięcie maksymalnego komfortu jazdy, Dunlop oferuje wszystkim kierowcom jakość i wytrzymałość właściwą najnowszym generacjom technologii dostępnych w przemyśle oponiarskim, w tym opony z technologią RunOnFlat.

Goodyear jest jednym z największych producentów opon na świecie, z centralą w Akron, w stanie Ohio, USA. Firma wytwarza opony, wyroby gumowe oraz środki chemiczne w ponad 60 zakładach w 26 krajach. Swoją działalność prowadzi w większości krajów świata. Goodyear zatrudnia ponad 70.000 pracowników. W Polsce firma oferuje opony takich marek, jak: Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava i Dębica. Jest także głównym akcjonariuszem Firmy Oponiarskiej Dębica S.A.

Dodatkowe informacje na stronach: www.touchtechnology.pl oraz www.dunlop.pl.

Goodyear Dunlop Tires Polska Sp. z o. o.