Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

Tradycyjne smaki w Parku Handlowym Targówek

O tym, jak ważna jest tradycja w kuchni chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Teraz w Parku Handlowym Targówek tradycyjne wyroby z różnych regionów kraju są na wyciągnięcie ręki.

Od najbliższego weekendu, 29 listopada (piątek), aż do końca roku, miłośnicy swojskiego jadła będą mieli możliwość zaopatrzenia się w wyjątkowe smakołyki. Rusza Świąteczny Jarmark Produktów Regionalnych.

Najsmaczniejsze jedzenie kojarzy się domowymi potrawami, pieczołowicie przyrządzonymi przez mamę czy babcię. Nie zawsze jednak czas jest naszym sprzymierzeńcem w przygotowaniu tradycyjnych dań. Z tego względu Park Handlowy Targówek wychodzi naprzeciw potrzebom klientów. Podczas Jarmarku, smakosze będą mogli wybierać spośród szerokiego asortymentu unikalnych wyrobów, w tym tradycyjnie wędzonych wędlin czy ryb. Do regionalnego pieczywa będzie można dokupić słoiczek smalcu lub złocistego miodu. Wszystkie wyroby są świeże i nie zawierają dodatków chemicznych, zwłaszcza konserwantów. Wystawcy Jarmarku pamiętają, że najważniejszy jest smak. Dlatego przed zakupem produktów, miłośnicy swojskiego jadła będą mogli skosztować proponowanych wyrobów.

Warto zadbać, o to by tradycyjne produkty znalazły się także na świątecznym stole. Wigilijna kolacja z pewnością będzie smaczniejsza i bliższa tradycji
z odpowiednimi wyrobami. Jak mówi Elżbieta Ratajczyk, Marketing Manager Parku Handlowego Targówek, dostępne produkty mogą posłużyć za świąteczny upominek:

- Jarmark Produktów Regionalnych to doskonała okazja dla osób, które wciąż poszukują ciekawego prezentu dla najbliższych. Wśród oferty wystawców z pewnością znajdzie się niecodzienny pomysł na podarunek pod choinkę. Zadbaliśmy nie tylko o swojskie jedzenie, ale też skórzane wyroby, które pomogą ocieplić zimę i sprawdzą się w charakterze gwiazdkowych prezentów.

Świąteczny Jarmark Produktów Regionalnych będzie odbywał się w każdy weekend (piątek-niedziela), począwszy od 29 listopada do końca grudnia, w godzinach otwarcia centrum. Miłośnicy tradycji odnajdą smakołyki na specjalnie przygotowanych stoiskach w strefie naprzeciwko sklepu TK Maxx.

Maria Szwed