Rozrywka » Rozrywka
Tropikalne szaleństwo zimową porą
Zobacz więcej zdjęć » |
Kuchnia krajów Ameryki Łacińskiej jest połączeniem kulinarnych tradycji hiszpańskich, które przywieźli kolonizatorzy, z przysmakami rdzennych mieszkańców oraz potomków sprowadzonych na te tereny niewolników. Obfituje głównie w dania mięsne, którym charakteru nadaje cała paleta przypraw.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Jeśli preferujesz kurczaka, zaproponuj swoim gościom Arroz con pollo. To jedno z najbardziej rozpowszechnionych w krajach latynoskich dań, którego bazą jest kurczak z duszonymi warzywami podawany z ryżem. Równie ciekawą propozycją jest tradycyjna brazylijska potrawa – Feijoada, do której przygotowania wykorzystuje się różne mięsa, najczęściej suszoną wołowinę i wieprzowinę. Specjał z Rio serwowany jest również z ryżem i warzywami, ale świeżymi. Na deser możesz z kolei przygotować Alfajores – argentyńskie ciasteczka przekładane masą kajmakową lub brazylijskie pralinki – Brigadeiros.
A bailar – Tańczmy!
Boa z piór, girlandy z kwiatów, parasolki do drinków oraz słomki ozdobione papierowymi owocami, to zaledwie kilka pomysłów na dekorację do latino party. Nie zapomnij o odpowiedniej muzyce. W sklepach z łatwością znajdziesz składanki z piosenkami, przy których będziecie mogli zatańczyć gorącą kubańską salsę lub ognistą karnawałową sambę. A dla złapania oddechu, uracz gości kojącymi dźwiękami brazylijskiej bossa novy.
Nadesłał:
Open Media
|
Komentarze (0)