Firma » Biznes

Trzecia edycja „Investment Funds”, Sweet & Maxwell International Series z udziałem prawników DFJ

Prawnicy Kancelarii Prawnej Dubiński Fabrycki Jeleński i Wspólnicy zostali wybrani jako współautor trzeciej edycji międzynarodowej serii publikacji „Investment Funds” wydawanej przez Sweet & Maxwell.

Sweet & Maxwell - czołowy brytyjski wydawca specjalizujący się w profesjonalnych publikacjach prawniczych, należących do grupy Thomson Reuters, jednej z największych na świecie multimedialnych agencji informacyjnych.

Publikacja „Investment Funds” zawiera globalną analizę porównawczą regulacji prawnych dotyczących tworzenia i funkcjonowania funduszy inwestycyjnych w ponad 30 najbardziej liczących się jurysdykcjach na świecie, w których rynek ten aktywnie działa. Poszczególne części, odpowiednio dla danego kraju, napisane zostały przez wiodących praktyków na danym rynku, specjalizujących się w tematyce funduszy inwestycyjnych. Pozycja ta przeznaczona jest dla osób zainteresowanych tematyką funkcjonowania instytucji zbiorowego inwestowania, w tym m.in. zarządzających funduszami inwestycyjnymi, prawników i doradców.

W marcu 2016 r. ukazało się najnowsze, trzecie wydanie z tej serii, przy tworzeniu którego udział mieli również prawnicy Kancelarii Dubiński Fabrycki Jeleński i Wspólnicy.

Autorami polskiej części publikacji są Tomasz Masiarz – Wspólnik Kancelarii, kierujący praktyką w zakresie funduszy inwestycyjnych oraz adwokat Rafał Lidke, związany z Kancelarią od blisko 10 lat.

mskala@tauber.com.pl