Firma » Biznes

Twój Fitness ekspertem podczas Kongresu „body LIFE”

W dniach 27-28 października w Warszawie odbyła się druga edycja Kongresu „body LIFE”. Wśród prowadzących wykłady specjalistów z branży znalazł się Artur Ligęska – prezes zarządu Twój Fitness Sp. z o.o., ekspert z zakresu fitness management’u w Polsce i Europie.

Wiedza i doświadczenie

Weekendowy Kongres „body LIFE” zgromadził wielu gości i specjalistów na co dzień zajmujących się tematyką fitness – od osobistych trenerów, poprzez właścicieli klubów, teoretyków a na miłośnikach fitness skończywszy. Podczas dwudniowego eventu odbyły się liczne wykłady i warsztaty prowadzone przez grono polskich oraz zagranicznych autorytetów z dziedziny zarządzania, rozwoju i inwestycji branży fitness. Wykładowcy chętnie dzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem z licznymi uczestnikami Kongresu. Analiza prawdziwych przypadków stanowiła największą wartość każdej prelekcji, dzięki której słuchacze mieli możliwość zapoznania się z działaniami, których realizacja w klubach przyniosła rzeczywisty sukces. Wszyscy zgromadzeni w hotelu Radisson Blue w Warszawie mieli niepowtarzalną okazję, by skorzystać z jednej z największych imprez edukacyjnych branży w Polsce i podzielić się swoimi doświadczeniami, wzbogacając tym samy Kongres.

Dochodowość klubu fitness w rękach menedżera

Swoją fachową wiedzą podzielił się z uczestnikami Artur Ligęska - posiadający wieloletnie doświadczenie branżowe specjalista z zakresu zarządzania klubami fitness, licencjonowany trener personalny, prezes firmy Twój Fitness, zajmującej się świadczeniem usług konsultingowych oraz organizacją profesjonalnych szkoleń dla pracowników klubów fitness. W swojej prelekcji „Kompetencje menedżera – wpływ na obroty klubu fitness. Relacja menedżer inwestor. Ile powinien zarabiać menedżer, umowy i formy współpracy.” podkreślił pozytywną rolę jaką proaktywny menedżer odkrywa w osiąganiu oczekiwanych rezultatów finansowych klubu fitness. Ligęska zwrócił również uwagę na aspekt intensywnej współpracy pomiędzy całym personelem klubu fitness, dzięki czemu możliwe będzie uzyskanie synergii działań a przez to podnoszenie dochodowości klubu. Podkreślił także znaczenie konsolidacji branży mówiąc: „ Spotkanie takie jak dziś jest doskonałą okazją, by wymienić się wiedzą, ale także zaapelować o współpracę w branży fitness. Ze względu na jej rozwój i cele jakie stawiamy sobie jako specjaliści, konieczny jest dialog oraz wspólne działania”. Prezes spółki Twój Fitness zachęcał także uczestników do aktywnej obecności, dzięki czemu prezentacja nabrała dynamiki a goście chętnie dzielili się uwagami podając jako przykłady własne kluby fitness bądź te, w których pracują. Niezwykle ciekawą częścią wystąpienia była ta poświęcona „zarządzaniem klubem fitness poprzez liczby”. Artur Ligęska zachęcał do skorzystania z modelu, który od lat stosowany jest przez Twój Fitness przy ocenie inwestycji i zyskowności klubów. „Każdy z nas stawia sobie za cel jak największe przychody. Zastanówmy się na co dzień, jak małymi krokami zdobywać założone cele i realizujmy je w oparciu o prognozy i plany rozwoju klubu” – podkreślał Ligęska.  Wielki sukces obu edycji Kongresu „bodyLIFE” nie jest zaskoczeniem i potwierdza zapotrzebowanie na tego typu wydarzenia, aby branża fitness w Polsce mogła się i osiągać światowy poziom. „Działania firmy Twój Fitness wspierać będą każdą taką inicjatywę” – powiedział na zakończenie Artur Ligęska.

Dossier
Twój Fitness sp. z o.o. od lat wspiera inwestorów w kraju i zagranicą tworząc  w pełni profesjonalne centra fitness. Firma powstała dzięki zaangażowaniu specjalistów z branży z wieloletnim doświadczeniem. Twój Fitness od lat szkoli kadry najlepszych instruktorów i trenerów, przygotowuje ich do profesjonalnej obsługi nawet najbardziej wymagających Klientów. Kształci również kadry managerskie do efektywnego zarządzania klubami fitness i ciągłego podnoszenia poziomu obsługi Klientów. Obecnie buduje własną sieć klubów fitness. Tworzymy markę, której wyróżnikiem jest najwyższa jakość usług, najlepszy dostępny na rynku sprzęt treningowy oraz wykwalifikowany zespół profesjonalistów  świadczących kompleksowe usługi związane z aktywnością sportową.
Misją Twój Fitness sp. z o.o. jest m.in.:
•    Zdrowe polskie społeczeństwo, pełne energii i uśmiechu
•    Motywowanie ludzi do aktywności fizycznej
•    Edukacja w zakresie zdrowego trybu życia
•    Budowa profesjonalnych klubów fitness na terenie całego kraju
•    Zdrowe polskie społeczeństwo, pełne energii i uśmiechu
•    Budowa profesjonalnych klubów fitness na terenie całego kraju
•    Dbałość o czyste środowisko naturalne
Twój Fitness sp. z o.o.  odpowiada za realizację takich miejsc jak: Fitness Club Sporting Leszno, City Fitness Rzeszów (dziś Calypso Rzeszów Hetmańska), Classic Fitness Wrocław i Gravitan Health & Sport Club Janki. W trakcie realizacji jest także Pop Gym Sport&Health Club w Radomiu oraz SOHO Body Spirit w Brwinowie.

Kontakt prasowy:
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa,
tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com , annaglos@more-pr.com

www.twojfitness.com