Technologie » Telekomunikacja

Udany debiut caartoo w App Store

Polska aplikacja mobilna caartoo do przechowywania kart lojalnościowych w ciągu niespełna tygodnia od premiery osiągnęła pierwsze miejsce wśród najchętniej pobieranych polskich aplikacji finansowych na iPhone. Znalazła się też na 8 miejscu najczęściej pobieranych aplikacji w Polsce.

caartoo zadebiutowało w App Store pod koniec kwietnia. W TOP10 najchętniej ściąganych polskich aplikacji finansowych znalazło się już po dwóch dniach. W iPhone’owym rankingu na najbardziej popularne aplikacje finansowe caartoo pokonało programy m.in. od mBanku, Pekao SA i Inteligo. Kilka dni później wspięło się na 8. pozycję wśród najczęściej pobieranych aplikacji w Polsce, pokonując popularne aplikacje związane z grami czy rozrywką.

caartoo jest aplikacją umożliwiającą korzystanie z kart lojalnościowych poprzez telefon. Użytkownik może dodać dane swojej karty lub zrobić jej zdjęcie, a następnie w wygodny sposób przechowywać ją w wersji elektronicznej w smartfonie. Kody kreskowe z kart można także skanować podczas płacenia za zakupy wprost z ekranu komórki.

- Pierwsze sukcesy w App Store już po kilku dniach od uruchomienia aplikacji utwierdzają nas w przekonaniu, że nasza aplikacja to rzecz której bardzo brakowało na polskim rynku – mówi Rafael Moucka, Prezes Zarządu caartoo sp. z o.o. – Wierzę, że dzięki caartoo w niedługiej przyszłości plastikowe karty lojalnościowe znikną z naszych portfeli na zawsze.

Od swojego debiutu pod koniec kwietnia aplikacja zdobywa coraz więcej pozytywnych komentarzy. Użytkownicy cenią ją za możliwość łatwego sortowania kart lojalnościowych, przejrzystość, a także możliwość sczytania przez kasjera kodu kreskowego wprost z ekranu komórki.

caartoo dostępne jest na razie wyłącznie dla użytkowników iPhone’ów, ale zespół pracuje już nad wersjami na telefony z systemami Android i Windows Phone. W niedalekiej przyszłości uruchomiona zostanie również anglojęzyczna wersja aplikacji.

Aplikację można pobrać bezpłatnie z App Store. Więcej informacji na www.caartoo.com oraz www.fb.com/caartoo.

caartoo