Rozrywka i wypoczynek » Sport

/UEFA EURO 2012/ Sielanka gotowa na przyjazd Chorwatów!

Hotel Sielanka nad Pilicą**** zakończył wszystkie planowane inwestycje związane z przyjazdem piłkarskiej reprezentacji Chorwacji na turniej UEFA EURO 2012. Inauguracja imponującego zaplecza treningowego nastąpi 5 czerwca, podczas treningu otwartego piłkarzy Slavena Biliča.

„Perłą w naszej inwestycyjnej koronie są boiska piłkarskie. Efektywny system drenażu, nowoczesne nawadnianie, piłkochwyty, strefa bezpieczeństwa oraz nowe trybuny dla prawie 1000 kibiców robią wrażenie. Imponująca jest również jakość murawy, nad którą pracowaliśmy od kilku miesięcy. Jej dzienny przyrost wynoszący ponad 2 cm zaskoczył nawet rekomendowanego przez UEFA eksperta od tworzenia i pielęgnacji specjalnych powierzchni trawiastych. – mówi Michał Mystkowski, rzecznik prasowy Hotelu.

Cały kompleks sportowy usytuowany jest zaledwie 100 metrów od Hotelu. Oznacza to, że bezpośrednio po odprawie treningowej w jednej z 5 nowoczesnych sal konferencyjnych, piłkarze mogą udać się pieszo na boiska. Po treningu zaś, powrócić do budynku i poddać się odnowie biologicznej w części SPA z nowo oddanym basenem lub zewnętrznym jaccuzi. „Jesteśmy jedyną bazą pobytową w Polsce, która zapewnia piłkarzom pełną infrastrukturę treningową bez konieczności opuszczania kompleksu. To idealne rozwiązanie dla sztabu trenerskiego, któremu zależy na efektywnym szkoleniu, a jednocześnie kontroli i zapewnieniu bezpieczeństwa piłkarzom.” – dodaje Michał Mystkowski.

Podczas pobytu Chorwatów w Hotelu do ich wyłącznej dyspozycji będzie 120 miejsc noclegowych, dwie restauracje oraz sala klubowa. Wszystko w czterogwiazdkowym standardzie. „Hotel Sielanka nad Pilicą jest hotelem klubowym, dalekim od rutyny typowej dla tzw. obiektów sieciowych. Autentyczna gościnność i rodzinna atmosfera idą w parze z pełnym profesjonalizmem obsługi oraz dyskrecją i dbaniem o spokój naszych gości. Jednym słowem – tworzymy znakomite warunki do efektywnego szkolenia piłkarskiego zarówno pod względem sportowym, jak i mentalnym.”- mówi Dorota Waga, Prezes zarządu Altera Sp. z o.o., administratora kompleksu.

Przypomnijmy, że otrzymanie rekomendacji UEFA oraz tytuł bazy pobytowej na EURO 2012 nie jest pierwszym „sportowym” sukcesem Sielanki. W 2007 roku zorganizowano tu Mistrzostwa Świata w Powożeniu Zaprzęgami Parokonnymi – największą, cykliczną imprezę w tej dyscyplinie. „Doświadczenie, jakie zebraliśmy przy organizacji tak dużego wydarzenia dziś zaprocentowało. Udało nam się zakończyć przygotowania do pobytu piłkarskiej reprezentacji Chorwacji bez żadnych opóźnień, a efekt końcowy naszych prac jest satysfakcjonujący zarówno dla nas, jak i dla naszych chorwackich partnerów. Warto również zauważyć, że już dziś zgłaszają się do nas kluby piłkarskie, które zaraz po finale EURO 2012 chciałby przyjechać do nas na zgrupowania przed sezonem 2012/2013.” – mówi Mystkowski.

Hotel Sielanka nie zapomniał również o kibicach. Choć obiekt jest do wyłącznej dyspozycji reprezentacji Chorwacji, po drugiej stronie rzeki Pilicy wszyscy fani piłki nożnej będą mogli skorzystać z komfortowego Campingu nad Pilicą, oferującego w sumie 110 miejsc kamperowych oraz obszerne pole biwakowe. Specjalnie dla kibiców, uruchomiono również stronę internetową www.sielankasport.pl, na której publikowane będą najważniejsze informacje związane z reprezentacją Chorwacji oraz jej udziałem w turnieju. „EURO 2012  i pobyt reprezentacji Chorwacji to doskonała okazja do promowania uroków naszego regionu. Malownicza Dolina Pilicy, czy starodrzew Puszczy Stromeckiej to prawdziwa oaza natury i spokoju, której nasi goście doświadczają po zaledwie godzinnej podróży z Warszawy. Pod urokiem tego miejsca byli również wszyscy przedstawiciele piłkarskich federacji, którzy wizytowali nasz obiekt.” – podsumowuje Michał Mystkowski.

verbumpr