Rozrywka i wypoczynek » Sport

Ulubione buty zamiast rolek

Rolki to bardzo popularny sport, który doskonale łączy przyjemne z pożytecznym. Niestety, największym mankamentem rolek jest problem z doborem odpowiedniego stylistycznie modelu. Teraz możesz jednak jeździć na rolkach w swoich ulubionych butach i nie martwić się tym samym o swój styl.

Jeżeli przeszkadza Ci wygląd Twoich rolek, to zapoznaj się z ofertą znanej i cenionej marki skatingowej – Powerslide. Firma stosunkowo niedawno wprowadziła na rynek innowacyjne rolki Dopp. Na czym polega ich fenomen?

Praktyczne i wygodne

Rolki Doop to rewolucyjna, unikatowa konstrukcja, która jest de facto szkieletem tradycyjnych rolek. Pozwala to swobodnie założyć rolki na dowolne buty sportowe. Rolki Doop cechuje ponadto niesamowita wygoda i prostota w użytkowaniu, co pozwala jeszcze bardziej cieszyć się z jazdy. No i niepowtarzalny styl, który bez wątpienia poprawi Twoje samopoczucie.

Istotne jest to, że ulubione obuwie sportowe już jest idealnie dopasowane do Twojej stopy. Dlatego nie trzeba się martwić, że po kilku przejechanych trasach będą męczyć Cię ew. obtarcia lub podrażnienia. Co więcej, rolki Doop ważą mniej od swoich standardowych odpowiedników i zajmują mniej miejsca dlatego dużo łatwiej je przenosić. Ponadto nie trzeba będzie Ci obuwia na zmianę, co dodatkowo zaoszczędza miejsce np. w Twoim plecaku.

Koniec problemu z doborem rolek

Miałeś kłopot z odpowiednim dopasowaniem rolek do swoich stóp? Powstrzymałeś się przed zakupem, bo nie mogłeś znaleźć modelu, który odpowiadałby Twojemu stylowi ubierania się? Rolki Doop eliminują ten problem – tym bardziej, że szkielet jest regulowany i pozwala idealnie dostosować rolki do stóp.

Ponadto rolki Doop zostały wyposażone w specjalną klamrę i pasek z rzepem, które będą stabilnie i mocno trzymać stopę przy równoczesnym unieruchomieniu stawu podczas jazdy na rolkach. Nie trzeba się więc obawiać o skręcenie kostki, a jazda będzie nie tylko bezpieczna, lecz także komfortowa.

Kup, jeżeli lubisz się wyróżniać

Rolki Doop to doskonała alternatywa dla tradycyjnego modelu rolek. Nie tracisz na bezpieczeństwie i komforcie jazdy na rolkach, a bez wątpienia zyskasz na najbardziej stylowych rolkach w mieście.

Artykuł powstał przy współpracy z sklepem internetowym sporti.pl

Dawid Kowalczuk