Firma » Biznes

Uniq Logistic wprowadzi się do MLP Pruszków II

Polska firma logistyczna wprowadzi się do parku MLP Pruszków II i otrzyma ponad 5,7 tys. mkw. nowoczesnej przestrzeni magazynowej oraz biurowej. W zawartej transakcji spółkę wspierał zespół specjalistów z agencji nieruchomości Axi Immo.

Spółka Uniq Logistic podpisała umowę z MLP Group na wynajem nowoczesnej powierzchni w parku logistycznym MLP Pruszków II. W ramach umowy Grupa otrzyma ok. 5700 mkw. powierzchni, z tego na cele magazynowe przeznaczone będzie ok. 5450 mkw., a resztę ok. 250 mkw. stanowić będzie część biurowo-socjalna. Przekazanie gotowego obiektu zaplanowane jest na początek Q3 2020 roku. Obiekt zgodnie ze standardem MLP Group zostanie dopasowany do indywidualnych potrzeb najemcy.

Uniq Logistic działa na polskim rynku od 2008, swoim klientom zapewnia najlepsze rozwiązania logistyczne, zapewniając wsparcie podczas optymalizacji kosztów związanych z transportem jak
i szeroko pojętą logistyką. Głównym celem logistyka to zapewnienie wysokiej terminowości dostaw przy możliwie najniższych kosztach.

„Do wynajęcia powierzchni magazynowej w okolicach Warszawy przymierzaliśmy się od dłuższego czasu. Zależało nam na rozwiązaniu, które jednocześnie spełni warunki ekonomiczne, operacyjne oraz techniczne i ze wspomnianych względów zdecydowaliśmy się na park MLP Pruszków II. Dogodna

lokalizacja jest korzystna zarówno dla naszych pracowników, jak też dotychczasowych klientów. Stwarza naszej firmie możliwość zaistnienia w regionie mazowieckim, pozyskania nowych klientów i nawiązania interesujących relacji biznesowych, do których serdecznie zapraszamy ” – powiedział Jarosław Płusa, Prezes Uniq Logistic.

„Jesteśmy bardzo zadowoleni z rozpoczęcia współpracy z nowym najemcą. Nasz projekt MLP Pruszków II cieszy się ogromną popularnością wśród naszych obecnych jak i potencjalnych najemców. Duży potencjał rozwoju tego parku pozwalał na spełnienie wszystkich oczekiwań klienta”.– powiedział Tomasz Pietrzak, Senior Leasing Manager w MLP Group S.A.

„Cieszę się, z kolejnego wspólnego projektu zrealizowanego dla firmy Uniq Logistic, tym razem w regionie Warszawy. Park należący do firmy MLP Group zyskał przychylność Klienta, dzięki lokalizacji z dobrym dostępem dla pracowników, dużą możliwością rozwoju w ramach samego parku oraz dobrze dopasowanej ofercie biznesowej dewelopera” – dodaje Hubert Wojtera, Dyrektor Industrial & Logistic w AXI IMMO.

Centrum logistyczne MLP Pruszków II zlokalizowane jest w okolicach Warszawy, w gminie Brwinów, w odległości 5 km od Pruszkowa. Jest to największy kompleks logistyczny w regionie, którego docelowa powierzchnia najmu to 309 tys. mkw., z czego ponad połowa to budynki oddane już do użytku, natomiast w przygotowaniu oraz w trakcie realizacji są hale magazynowe o łącznej przestrzeni
ok. 40 tys. mkw. Park wciąż posiada duży potencjał do rozbudowy, a dzięki idealnemu położeniu i infrastrukturze  jest bardzo atrakcyjny dla klientów. Posiada doskonale rozwinięte połączenia komunikacyjne zarówno z centrum Warszawy, jak i z głównymi arteriami łączącymi stolicę z innymi strategicznymi miastami. Położony jest między drogą lokalną nr 760 a odcinkiem autostrady A2, 3 km od węzła komunikacyjnego zlokalizowanego w rejonie Pruszkowa-Żbikowa. W MLP Pruszków II działa samoobsługowa stacja wynajmu rowerów Nextbike, a dzięki przystankowi autobusowemu znajdującemu się na terenie parku pracownicy mają zapewniony bardzo dogodny dojazd do pracy. W pobliżu centrum przebiegają linie kolejowe o charakterze międzynarodowym, które umożliwiają doskonałe warunki logistyczne zarówno dla dystrybucji krajowej, jak i międzynarodowej.

mskala@tauber.com.pl