Dom » Wnętrza

Uniwersalny odpływ do każdej łazienki: kompletne zestawy Viega Advantix

Możliwość łączenia ze sobą różnych elementów to ważna zaleta modułowego systemu Advantix. Niektórzy klienci cenią sobie jednak również proste, gotowe rozwiązania. Dlatego Viega poszerzyła ofertę o kompletne zestawy, gdzie w jednym opakowaniu można zamówić odpływ z rusztem i elementami montażowymi.

Prysznice bez brodzika z odpływami liniowymi to obecnie jeden z najważniejszych trendów łazienkowych. Firma Viega od lat promuje takie rozwiązanie i jest rynkowym liderem w kategorii wysokiej jakości odwodnień.  Produkty z serii Advantix gwarantują nie tylko wydajne odprowadzanie wody z posadzki w każdej sytuacji budowlanej, ale również maksymalny komfort użytkowania i atrakcyjny efekt wizualny.

Bezproblemowy wybór odwodnienia

Szeroka gama odpływów Advantix wciąż jest poszerzana o kolejne modele, odpowiadające na różne potrzeby klientów. Nowe zestawy wyposażeniowe to propozycja dla tych, którym zależy na szybkim i łatwym dobraniu optymalnego odwodnienia do swojej łazienki. Takie rozwiązanie pozwala od razu znaleźć właściwy odpływ, bez konieczności dopasowywania do siebie poszczególnych elementów i zamawiania ich w osobnych opakowaniach. Jest to również wygodna opcja dla partnerów handlowych, ponieważ zdecydowanie ułatwia logistykę i magazynowanie produktów.

Obecnie oferta obejmuje dwa zestawy: odpływ Advantix z klasycznym rusztem Visign ER10 ze stali nierdzewnej oraz wersję z rusztem Visign ER13 do wyłożenia dowolnymi płytkami lub kamieniem naturalnym. W obu przypadkach dostępnych jest pięć długości: 750, 800, 900, 1000 i 1200 mm. Wydajność odpływu wynosi 0,5 l/s przy spiętrzeniu 10 mm i 0,55 l/s przy spiętrzeniu 20 mm. Klasa obciążalności K=300 kg gwarantuje maksymalny poziom bezpieczeństwa.

Wszystkie elementy w jednym opakowaniu

Oprócz korpusu i rusztu wyposażenie każdego zestawu zawiera dodatkowo zestaw stopek regulowanych, czyszczony od góry syfon z zamknięciem wodnym 50 mm z możliwością obracania, odpływem DN40 wraz ze złączką przejściową na DN50 oraz wyjmowane do czyszczenia sitko. Korpus odpływu posiada kołnierz z powłoką piaskową do wykonania uszczelnienia.

IRMEDIA Ireneusz Kalinowski