Społeczeństwo » Społeczeństwo

VI KONFERENCJA SEKSON Z PATRONATEM ROMANCE TV

Romance TV ponownie objął patronatem medialnym Konferencję Sekson, której VI edycja odbędzie się w dniach 26-27 października w CIC Warsaw.

W tym roku motywem przewodnim jest prawo do przyjemności osób z niepełnosprawnościami. Wydarzenie organizowane jest przez Fundację Avalon i można wziąć w nim udział zarówno stacjonarnie jak i online.

Konferencja Sekson, organizowana co roku przez Fundację Avalon, to najważniejsze i największe tego typu wydarzenie, które skupia się na tematach rodzicielstwa oraz seksualności osób z niepełnosprawnościami. Podczas VI edycji na zgromadzonych czekają merytoryczne prelekcje, panele dyskusyjne oraz warsztaty, wszystko poświęcone tematom związanym z motywem przewodnim, czyli prawem do przyjemności osób z niepełnosprawnościami.

- Po raz kolejny z wielką radością objęliśmy patronatem medialnym to wyjątkowe wydarzenie. Konferencja Sekson co roku porusza bardzo ważne społecznie tematy, które uświadamiają, że osoby z niepełnosprawnościami mają takie samo prawo do czerpania z życia, jak każdy z nas. Jest to oczywiste, że OzN należy wspierać, także poprzez merytoryczną dyskusję. Dla nas jako kanału telewizyjnego o tematyce romantycznej, kreowanie pozytywnych emocji w życiu jest ogromnie ważne i stanowi nieodłączną część naszej działalności. Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w konferencji – mówi Krzysztof Mikulski, CEO Romance TV Polska.

W tym roku uczestnicy posłuchać będą mogli m.in. edukatorki Małgorzaty Szumowskiej, Mikołaja Tkaczyka, twórcy podcastu ,,orzeczenie o” i współzałożyciela Studenckiego Zrzeszenia Osób Niepełnosprawnych UW, samorzeczniczki i aktywistki Marty Lorczyk, psycholożki i psychotraumatolożki Julii Borkowskiej czy Prezeski Zarządu Głównego Polskiego Stowarzyszenia na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną dr Moniki Zima-Parjaszewskiej oraz edukatorki seksualnej Kamili Raczyńskiej i samorzeczniczki, terapeutki pracy z ciałem oraz trenerki Katarzyny Hajdugi, edukatorki seksualnej osób z niepełnosprawnościami Marty Skrobackiej i seksuolożki i psychoterapeutki Magdaleny Smaś-Myzczyszyn. Norbert Tumidaj, bloger modowy i samorzecznik poprowadzi warsztaty o tytule „Twoja szafa, twoja historia” – o czerpaniu radości i przyjemności z odkrywania swojego stylu, poprzez kreatywne eksperymentowanie z własną szafą i modą.

Więcej informacji na stronie: https://www.sekson.pl/

k.zajkowska@agencjafaceit.pl