Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości
Villeroy & Boch oficjalnym partnerem "Kulinarnego Talentu 2012" Roberta Sowy
Już po raz czwarty, młodzi i zdolni kreatorzy smaku zmierzą się ze sobą podczas kulinarnej bitwy, organizowanej przez Roberta Sowę i Fundację Klubu Szefów Kuchni. Konkurs odbędzie się 22 marca, podczas Targów HoReCa EuroGastro 2012, w Centrum MT Polska, w Warszawie. Idea wydarzenia polega na zachęceniu adeptów sztuki kulinarnej do rozwijania swoich pasji i wyznaczaniu nowych trendów w gastronomii. Obowiązuje tylko jedna zasada: uczestnicy powinni wykazać się kreatywnością przy łączeniu dwóch głównych składników i przypraw z wybranymi przez siebie dodatkami, serwując dzieła na porcelanie New Wave od Villeroy & Boch. Najsmaczniejsza i najbardziej finezyjna potrawa zostanie nagrodzona przez jury złożone z ekspertów jury technicznego i celebrytów .
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Dania konkursowe podane będą na porcelanie Villeroy & Boch. Kolekcja New Wave, która zostanie wykorzystana podczas „Kulinarnego Talentu 2012”, to połączenie nowoczesnego designu i wariacji graficznej fali. To między innymi dlatego idealnie pasuje do artystycznej formuły konkursu. New New wyznaczyło nowy kierunek w dziedzinie wzornictwa, teraz czas na młodych kucharzy!
W tym roku, młodzi adepci będą komponować swoje dzieła z następujących składników: udek z kurczaka DROBEX, łososia LIMITO oraz przypraw PRYMAT oraz wybranych przez siebie dodatków. W jury technicznym zasiądą: pomysłodawca konkursu Robert Sowa, Prezes Fundacji Szefów Kuchni Jerzy Pasikowski, Szef Kuchni krakowskiego Hotelu Unicus, dziennikarz i kucharz Tomasz Jakubiak oraz Mikołaj Hęciak – Szef kuchni Tapas Steak Restaurant OLE. Skład jury degustacyjnego pozostaje tajemnicą.
Dział „Hotel i Restauracja” marki Villeroy & Boch już od ponad 25 lat odpowiada na potrzeby klientów z branży hotelarsko – gastronomicznej. Współpracuje z restauracjami w ponad 120 krajach i zapewnia profesjonalne doradztwo produktów. Specjalnie zaprojektowane kształty na potrzeby kanału HoReCa pozwalającą na ułożenie do 60 talerzy jeden na drugim, a odporność na mycie w zmywarce i możliwość używania w piekarniku, czy kuchence mikrofalowej są oczywiste i niezbędne w branży hotelarskiej. Na zamówienie, istnieje także możliwość umieszczenia na produktach indywidualnego dekoru lub logo. To jednak nie wszystko. Dział „Hotel i Restauracja” oferuje nie tylko profesjonalne naczynia, ale także wyroby szklane, sztućce oraz akcesoria dedykowane specjalnie branży hotelarsko – gastronomicznej. To produkty, które doskonale do siebie pasują, tworząc znakomity zestaw na stół i perfekcyjne wyposażenie restauracji.
Więcej informacji:
Ewelina Ciuchta
Konkret PR
tel. kom. 508 338 267e-mail: e.ciuchta@konkretpr.pl
oraz na: www.sowarobert.pl
Nadesłał:
konkretpr
|
Komentarze (0)