Rozrywka » Uroczystości

Villeroy & Boch wspiera kulinarne talenty – za nami szósta edycja Wine & Food Noble Night

Villeroy & Boch wspiera kulinarne talenty – za nami szósta edycja Wine & Food Noble Night
Zobacz więcej zdjęć »
Aruana, Tłusta Kaczka, Smaki Warszawy oraz Mare Monti – to laureaci tegorocznej, szóstej już edycji konkursu Wine & Food Noble Night. Młodym, zdolnym kucharzom kibicował Villeroy & Boch, który dla zwycięzców ufundował zestawy porcelany Stella.

1000 gości-jurorów, 12 600 porcji przepysznych dań do degustacji, 4 restauracje na podium i jeden niepokonany zespół kucharzy – zwycięzca we wszystkich trzech konkurencjach! Tak wyglądała szósta edycja festiwalu Wine & Food Noble Night, który odbył się w sobotę 21 września na warszawskim Służewcu. Jak co roku, tak i tym razem, nie zabrakło wielkich emocji, zaciętej rywalizacji i wyszukanych potraw. Nie mogło być inaczej! Finaliści reprezentujący dwanaście restauracji walczyli o miano twórców najlepszego dania, wyróżnienie profesjonalnego jury oraz cenne nagrody: staż we francuskiej Akademii Bocuse d’Or i porcelanę Villeroy & Boch. Niekwestionowanym zwycięzcą tegorocznej edycji jest serocka restauracja Aruana, która wygrała we wszystkich trzech kategoriach: przystawka, danie główne oraz deser. Tuż za nią uplasowały się: gdyńska Tłusta Kaczka, stołeczne Smaki Warszawy oraz zakopiańskie Mare Monti. Zdobywcy pierwszego miejsca wyjadą do Lyonu na poszukiwania nowych smaków. Ekipy pozostałych nagrodzonych restauracji otrzymały od Villeroy & Boch porcelanę Stella – każdy członek zespołu odebrał zestaw dla dwóch osób, a w nim: talerze obiadowe, deserowe, głębokie oraz filiżanki ze spodkami i pojemne naczynia do pieczenia.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

„Villeroy & Boch już po raz trzeci został partnerem Wine & Food Noble Night – festiwalu promującego ambitnych mistrzów sztuki kulinarnej, którzy nie boją się nowych wyzwań oraz oceny tak licznej i wymagającej publiczności” – powiedziała Katarzyna Szmidt odpowiedzialna za Dział Hotele i Restauracje w Villeroy & Boch Polska. „Od wielu lat współpracujemy z najlepszymi restauracjami na całym świecie i wiemy, że smak potraw jest równie ważny jak sposób ich prezentacji. Dlatego tworzymy rozwiązania i wzory, które kreują nowe trendy i inspirują do kulinarnych eksperymentów. Już wkrótce przekonają się o tym członkowie zespołów, nagrodzonych zestawami porcelany Stella” – dodała.

Stella to kolekcja przygotowana specjalnie dla branży HoReCa. Biała porcelana o klasycznych kształtach sprawdzi się zarówno w nowoczesnych, minimalistycznych, jak i tradycyjnych wnętrzach restauracji. Pozbawione zdobień talerze stwarzają wiele możliwości aranżacyjnych i pozwalają wydobyć piękno serwowanych dań. W serii znajdziemy całą gamę naczyń: od zastawy obiadowej po deserową i kawową. 

Prestiżowy konkurs kulinarny Wine & Food Noble Night jest organizowany od 2008 r. Co roku biorą w nim udział ekipy kucharzy z najlepszych polskich restauracji. Festiwal gromadzi ludzi ze świata mediów, biznesu i polityki, a także największych mistrzów sztuki kulinarnej. W jury profesjonalnym zasiadają m.in. Paweł Oszczyk, Kurt Scheller i Adam Chrząstowski.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

konkretpr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »