Firma » Biznes

Vis à Vis Łódź z nowym najemcą spożywczym

Grono najemców pasażu handlowego Vis à Vis Łódź powiększy się o operatora spożywczego. Grupa Capital Park podpisała umowę na wynajem ponad 2.000 mkw. powierzchni z siecią Lidl Polska.

W sklepie znajdą się artykuły spożywcze, gospodarstwa domowego oraz przemysłowe. Klienci będą mogli dokonać w nim zakupów w drugiej połowie tego roku.

W ofercie sklepu, podobnie jak w pozostałych tej sieci, znaleźć można produkty marek własnych m.in.: pieczywo „Chrupiące z Pieca”, wędliny „Pikok”, świeże mięso „Rzeźnik”, produkty BIO oraz świeże owoce i warzywa dostępne w ramach „Ryneczku Lidla”. Nie zabraknie również produktów od rodzimych dostawców. Co tydzień w sklepie pojawiać się będzie lubiany przez klientów tydzień kuchni świata oraz bogata oferta artykułów przemysłowych. W Lidlu będzie można również nabyć tekstylia oraz szeroki asortyment gospodarstwa domowego. Lidl w Vis à Vis Łódź zajmie powierzchnię 2.192,93 mkw.

Sklepy Lidl znamy głównie z funkcjonowania w odrębnych budynkach. Ten w Vis à Vis Łódź stanie się jednak częścią naszego pasażu handlowego i będzie jego największym najemcą. Tego rodzaju współpraca to wyróżnik na polskim rynku i cieszymy się, że nasi klienci będą mogli korzystać z bogatej oferty sklepu – komentuje Michał Najgrodzki, Head of Asset Management w Grupie Capital Park.

Street Mall Vis à Vis Łódź zostało otwarte w grudniu 2014 roku. W pasażu handlowym typu convenience na powierzchni ponad 5.700 mkw. dostępna jest oferta znanych ogólnopolskich marek oraz lokalnych przedsiębiorców, a także punkty usługowe oraz oferta gastronomiczna. Wśród najemców znajdują się m.in. Rossmann, Pepco, Ziaja, piekarnia Z pieca rodem, Salon Optyczny Twoje Okulary, Biuro Podróży Wakacje.pl, przychodnia Blue Medica, restauracja Dominos Pizza, kawiarnia Fajna Babeczka Caffe oraz siłownia FitFabric. Park handlowy oferuje 136 naziemnych miejsc parkingowych.

beyondpr