Firma » Biznes

W biznesie jak na randce z amerykańskich filmów

Stoliki z numerami, uczestnicy i 15 minut na przekonanie do swojego projektu – w taki sposób można pozyskać inwestora, znaleźć nowego klienta, czy rozszerzyć działalność firmy. Do biznesu wkraczają tzw. szybkie randki biznesowe.

- Szybkie randki biznesowe dają możliwość poznania kto po co przyjeżdża, ustawienia sobie w aplikacji spotkania z ludźmi, którzy mają wspólne cele i mogą sobie nawzajem pomóc i dobycia 15 minutowych spotkań – mówi newsrm.tv Barbara Piasek, prezes Wolves Summit.

Szybkie randki biznesowe to spotkania 1:1 pomiędzy startupami, inwestorami i korporacjami, które uczestnik może ustawić jeszcze przed konferencją i zapełnić swój kalendarz.

- Szybkie randki w biznesie to umiejętność odpowiedniego wykorzystania tego bardzo krótkiego czasu. Trzeba to sobie dobrze przemyśleć w jaki sposób chcemy się przedstawić. Tu nie ma czasu na 30 minutowe intro. Tu trzeba dokładnie wiedzieć co muszę powiedzieć, co jest kluczowe w informacji, którą muszę przekazać, co drugą stronę może zainteresować – dodaje

Serwis_Newsrm.tv

Zamów opracowanie informacji prasowej

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 115035 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )