Gospodarka » Żywność

W hołdzie pradawności – niepasteryzowany Prażubr

Na sklepowych półkach pojawiło się nowe, niepasteryzowane piwo - Prażubr. Etykiety puszek i butelek opatrzone są wizerunkiem tajemniczego majestatycznego zwierzęcia. Prażubr, bo o nim mowa, to prapraprzodek żubra białowieskiego. Zamieszkiwał on tereny Polski tysiące lat temu.

Piwo cieszy się wśród Polaków dużą popularnością. Z biegiem lat zmieniają się jednak ich preferencje oraz znajomość rynku piw. Polacy chętnie poszukują nowych, nieznanych dotąd smaków. Często sięgają po piwa alternatywne, które mają lokalny charakter, kojarzą się z tradycją
oraz naturalnością. Wybierają
produkty wysokiej jakości oraz marki bliskie naszej historii. Odpowiedzią na zmieniające
się gusta Polaków jest Prażubr, gatunek pradawny, niepasteryzowany. Jest to jasny lager o umiarkowanej chmielowej goryczce,
delikatnie gazowany i klarowny. Jego receptura powstała w Browarze Dojlidy Białystok, którego tradycje sięgają 1768 roku.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

 

Gdzie zatem szukać Prażubra? Będzie go można spotkać
na plenerowych imprezach i koncertach, wypadach za miasto czy spotkaniach ze znajomymi. Jest dostępny w butelkach zwrotnych oraz puszkach o pojemności 500ml . Zawartość alkoholu 5%.

Szukaj Prażubra na:

www.prazubr.pl

www.facebook.com/prazubr



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

konradTMPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »