Technologie » Komputery

W realu na temat on-line

Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii po raz trzeci organizuje forum związane z technologiami teleinformatycznymi stosowanymi w edukacji, medycynie, kulturze, administracji.

Ich twórcy i użytkownicy spotkają się w Fundacji 16 grudnia, o godz. 12.00, by dyskutować o możliwościach, sposobach, szansach i zagrożeniach związanych z wykorzystaniem narzędzi teleinformatycznych w wielu dziedzinach aktywności społecznej.

ICT (Information and Communication Technologies) oznacza technologie, które krótkim czasie zrewolucjonizowały wiele dziedzin życia. Na dobre czy na złe? W jaki sposóbpoddać standardom jakości tak żywiołowo rozwijane działania w szerokim zakresieodbiorców i tematyki: od projektów społecznych, przez akademickie, do artystycznychi wysokospecjalistycznych funkcji ekspertowych?

Uczestnikami forum będą między innymi przedstawiciele Telemedycyny Polskiej - lidera w wykorzystaniu teleinformatyki w medycznym nadzorze pacjentów kardiologicznychoraz przedstawiciele Ogólnopolskiego Systemu Ochrony Zdrowia, który wykorzystujenowoczesne narzędzia w celu monitorowania aptecznej sprzedaży leków oraz w tworzeniubaz indywidualnych historii zdrowia pacjentów. Do udziału w spotkaniu zaproszeni zostalitakże reprezentanci urzędów miast, placówek kulturalnych i oświatowych oraz innych sferdziałalności społecznej i gospodarczej, aktywnie wykorzystujący zorganizowany systemprzesyłania informacji na odległość.

Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii jest jedynym i bardzo aktywnym polskim uczestnikiemprojektu europejskiego eQSF A Quality Standards Framework for ICT in Learning. Organizowane w ramach tego projektu forum e-enjoy ICT QualiTYumożliwiła szerszej grupie środowisk dyskusję nad potrzebą standaryzacji jakości pracyza pośrednictwem nowoczesnych technologii przesyłania informacji na odległość. Tradycją spotkań organizowanych w Fundacji jest demonstracja celów osiąganych przez jej zespół w tej dziedzinie.

Zapraszamy!!!

16 grudnia (piątek), godz. 12.00, Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu, ul. Wolności 345a ( wjazd od ul. Sienkiewicza).

Grupa Mediowa FRK