Rozrywka i wypoczynek » Sport

W Ustroniu rusza bezpłatny cykl zajęć jogi i ćwiczeń dla mam

Malowniczy krajobraz Beskidu Śląskiego, leczniczy klimat uzdrowiskowej miejscowości oraz ćwiczenia dla ciała i ducha na świeżym, górskim powietrzu – Diamentowe SPA działające w Hotelu Diament Ustroń zaprasza turystów i mieszkańców Ustronia na bezpłatny cykl zajęć jogi i ćwiczeń "Aktywna Mama".

Diamentowe SPA rozpoczyna cykl zajęć z jogą oraz ćwiczeń dedykowanych mamom z dziećmi. Celem akcji jest budowanie świadomości ciała, propagowanie zdrowych nawyków, a także aktywności fizycznej wśród mieszkańców Ustronia i osób przyjeżdżających w celach rekreacyjnych. Zajęcia prowadzone przez profesjonalną kadrę instruktorską odbywać się będą w każdą środę do końca sezonu letniego 2017.

– Mieszkańcom Ustronia i osobom podróżującym w te strony proponujemy nowoczesny wymiar ćwiczeń relaksacyjnych, kierowany zwłaszcza do osób pragnących osiągnąć wewnętrzny spokój oraz mam, które godzą własny rozwój z wychowywaniem swych pociech. Dzięki tego rodzaju akcjom prospołecznym staramy się wyprzedzać trendy w branży hotelarskiej, ale przede wszystkim dbamy o to, by odwiedzający nas goście znajdowali w naszej ofercie coś więcej niż tylko usługę – mówi Adam Krentusz, dyrektor hotelu.

Hatha joga to system łagodnych ćwiczeń poprawiających kondycję fizyczną i samopoczucie. Ich regularność szybko przynosi korzyści w postaci zwiększenia gibkości ciała, likwidacji przykurczów mięśni, zmniejszenia lub likwidacji bólów związanych ze sztywnieniem mięśni i stawów, wzmocnienia pewnych partii mięśni, wydłużenia kręgosłupa, ukształtowania nawyku prawidłowej postawy ciała i zwiększenia poczucia pewności siebie. Ćwiczenie hatha jogi pozwala osiągnąć spokój i wyciszenie osobom żyjącym w stresie. Zajęcia w ramach cyklu prowadzi dyplomowany instruktor jogi fizycznej.

Z kolei „Aktywna Mama” to program ćwiczeń dla mam, które chcą spędzić aktywnie czas ze swoją pociechą na spacerze z wózkiem, nie rezygnując z okazji do treningu. Ćwiczenia odbywają się na świeżym powietrzu pod okiem doświadczonej instruktorki.

Zbiórka przed zajęciami: Pijalnia Wód w Parku Zdrojowym przy ulicy Sanatoryjnej 9 w Ustroniu, obok Hotelu Diament Ustroń.

Szczegóły i zapisy na zajęcia: tel. 575 009 688.

Informacje o sieci Hotele Diament:

HOTELE DIAMENT SA. są największą siecią hotelarską na południu Polski. Ta, dynamicznie rozwijająca się spółka, posiada blisko 20 letnie doświadczenie i działa wyłącznie w oparciu o polski kapitał. Atutem sieci jest między innymi jakość świadczonych usług oraz umiejscowienie hoteli. Tworzy ją kilkanaście obiektów o standardzie czterech i trzech gwiazdek, zlokalizowanych w sześciu liczących się ośrodkach gospodarczych: Chorzowie, Gliwicach, Katowicach, Siemianowicach Śląskich, Wrocławiu i Zabrzu oraz typowo wypoczynkowym ośrodku górskim – Ustroniu.

Sieć oferuje gościom ponad 2000 miejsc noclegowych w blisko 1000 pokojach, prawie 3000 m2 powierzchni profesjonalnie wyposażonych sal konferencyjnych i pełną obsługę gastronomiczną.

Po więcej informacji zapraszamy do odwiedzenia: www.hotelediament.pl
Facebook: www.facebook.com/HoteleDiament
Blog: www.hotelediament.pl/blog