Gospodarka » Żywność

Wafle ryżowe Kupiec - pyszna przekąska na każdy dzień!

Nadeszła era chrupania! Wafle ryżowe Kupiec to zdrowa i smaczna przegryzka na każdy dzień.

Są bogatym źródłem magnezu, żelaza, witamin A i E oraz naturalnego błonnika. Wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu, dostarczają tych samych składników co ryż naturalny. Pieczone bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów i mleka w proszku są zdrową alternatywą dla pieczywa. Są chrupiące, smaczne i zdrowe. Doskonałe do przegryzienia w ciągu dnia, gdy dopada chęć na coś smacznego, zwłaszcza, że zdrowe chrupanie jest teraz w modzie!

Firma Kupiec ma w swojej ofercie bogaty wybór wafli. Można w niej znaleźć klasyczne wafle ryżowe oraz nową, wprowadzoną jesienią 2009 roku linię wafli SLIM w wielu smakach. Wafle wchodzące w skład linii SLIM są cieńsze, bardziej kruche i delikatne. W ofercie firmy Kupiec można znaleźć następujące smaki: wafle naturalne, wafle z solą morską, wafle z kukurydzą, wafle SLIM tradycyjne, SLIM ze słonecznikiem, SLIM wieloziarniste, SLIM z sezamem i SLIM popcornowe. Dzięki temu każdy może chrupać takie wafle na jakie ma akurat ochotę i jakie najbardziej lubi.

Wafle można jeść nie tylko jako smaczną i zdrową chrupiącą przegryzkę, ale także łączyć z różnymi dodatkami. Doskonale smakują podane w formie kanapki z serem, wędliną, warzywami czy jajkiem, ale także jako deser - podane z dżemem, powidłami, owocami lub kremem czekoladowym. Są wspaniałą przekąską, którą można bezkarnie chrupać, bez obaw o zdrowie i szczupłą sylwetkę.

Wafle ryżowe Kupiec są zalecane dla osób na diecie bezglutenowej, ponieważ nie zawierają glutenu. Są lekkostrawne, posiadają wysokie walory dietetyczne zalecane przy miażdżycy, cukrzycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy oraz nadciśnieniu. Wafle ryżowe firmy Kupiec są bogate w składniki mineralne, witaminy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Są również doskonałym wyborem dla osób dbających o smukłą sylwetkę - jeden wafel klasyczny to niecałe 40 kcal, a w wersji SLIM niecałe 20 kcal. Nie obciążają organizmu, bo nie zawierają cholesterolu, konserwantów, barwników ani żadnych sztucznych substancji smakowych.

Wafle ryżowe Kupiec można kupić w sklepach spożywczych na terenie całego kraju.

Cena: ok. 2,70 zł

milkas