Firma » Biura

Wakacje na Mazurach!

Pragniesz spędzić wakacje w ciekawym otoczeniu, z dala od wielkomiejskiego hałasu i tłumu? Mamy dla Ciebie ciekawą propozycję, której nie będziesz mógł się oprzeć! Wakacje na Mazurach to świetny pomysł na spędzenie kilku dni wolnego w pięknej okolicy wielu jezior.

Mazury słyną ze swojej piękności, inności na cały kraj. Region ten charakteryzuje ciekawa, młodoglacjalna rzeźba terenu, która została ukształtowana przez ostatnie zlodowacenie bałtyckie. To właśnie dzięki ostatniemu zlodowaceniu dziś możemy cieszyć się pięknymi jeziorami, które powstały właśnie po przejściu lądolodu. Miało to miejsce ok. 10 tys. lat temu. Cofający się lądolód usypywał wzgórz morenowych, zbudowane z glin, żwirów i głazów. W zagłębieniach powstałych pomiędzy wyniesieniami pozostawały wielkie bryły martwego lodu, które z czasem się wytopiły. Powstałe mise jeziorne były zaczątkiem dzisiejszych jezior mazurskich. Mazury to kraina, która kusi swoim pięknym wyglądem i unikatową przyrodą turystów z całego kraju i zza granicy.

Liczne mazurskie jeziora są świetnym miejscem na wypoczynek. Poza oczywistymi rekreacjami w postaci opalania się czy kąpania, można także zainteresować się tutaj żeglarstwem. Wynajem jachtów na Mazurach to świetne rozwiązanie dla tych, którzy pragną spędzić te wakacje w inny, znacznie bardziej ciekawy i aktywny sposób. Wynajęcie jachtu nie jest aż tak kosztowne jak mogło by się wydawać. Koszt za dobę wynosi od kilkuset do tysiąca zł. Im więcej osób będzie na pokładzie jednostki pływającej, tym koszty w przeliczeniu na jedną osobę będą znacznie niższe. Wynajem jachtów na Mazurach to świetny pomysł na aktywną rekreację. Sami możemy wynająć jacht i nauczyć się żaglować.

Wakacje na terenie jeszcze dość dzikich Mazur to świetne przeżycie także dla najmłodszych.

l.nowak1815