Dom » Nieruchomość

Walter Herz skomercjalizuje Postępu 3

Firma Walter Herz przeprowadzi proces komercjalizacji warszawskiego kompleksu biurowego przy ul. Postępu 3, który przez ostatnie 10 lat wynajmował Polkomtel

Biurowiec przy ul. Postępu 3 został oddany do użytku w 2005 roku. Przez ostatnią dekadę stanowił siedzibę firmy Polkomtel, która najmowała go w całości. Obiekt składa się z dwóch siedmiokondygnacyjnych budynków, które łączy praktyczne, przeszklone przejście. Całemu kompleksowi modernistycznego charakteru nadaje tektonika i kolorystyka elewacji oraz rodzaj detalu zastosowanego przez architektów z pracowni Arkus.

Biurowiec przy ul. Postępu 3 zapewnia nowoczesne rozwiązania techniczne, efektownie zaaranżowane główne wejście i recepcje oraz przestronne hole i korytarze. Oferuje łącznie ponad 20 tys. m kw. powierzchni biurowej klasy B+. Do dyspozycji najemców pozostaje 376 miejsc postojowych w garażu podziemnym oraz 69 na wydzielonym parkingu zewnętrznym.

Eksperci z firmy Walter Herz, która jest wyłącznym agentem odpowiedzialnym za komercjalizację biurowca podkreślają, że obiekt przy ul. Postępu 3 to odpowiedni adres dla firm, które poszukują w Warszawie wysokiej klasy powierzchni biurowej, z możliwością ustalenia elastycznego okresu najmu. Jak zaznacza Mateusz Strzelecki, Senior Associate w Walter Herz w budynku są dostępne moduły o metrażu od 120 m kw. do 2 000 m kw. powierzchni usytuowanej na jednym piętrze. Warunki kontraktów negocjowane są indywidualnie. Minimalny okres najmu nie jest określony. Najemcy nie są zobligowani do podpisywania wieloletnich umów.

Mateusz Strzelecki informuje również, że jeden z budynków, którego powierzchnia liczy około 6 tys. m kw., spełnia warunki do adaptacji na cele hotelowe.

Jak podkreślają specjaliści, kompleks biurowy przy ul. Postępu 3 zlokalizowany jest na terenie jednej z najdynamiczniej rozwijających się, warszawskich stref biznesowych, w pobliżu CH Galeria Mokotów. Służewieckie zagłębie biurowe to enklawa, w obrębie której siedziby lokują globalne korporacje, międzynarodowe firmy i prężnie prosperujące polskie przedsiębiorstwa.  Rozwojowi tej części Mokotowa sprzyja niewielka odległość do centrum i lotniska Okęcie, do którego można dotrzeć w ciągu 10 minut  oraz dogodne położenie komunikacyjne, umożliwiające sprawny dojazd ze wszystkich dzielnic miasta.

Marek Wesołowski, dyrektor ds. sprzedaży w Grupie Kapitałowej WAN, która jest właścicielem warszawskiego kompleksu biurowego przy ul. Postępu 3 podkreśla, że obiekt cechuje oryginalna, ponadczasowa aranżacja architektoniczna, dzięki czemu zapewnia eleganckie środowisko pracy. - Standard oferowanych biur o wysokości ponad 3 metrów, wyposażonych w ponadstandardowe okablowanie strukturalne kategorii 6, system podwieszanych sufitów i klimatyzacji oraz nowoczesne rozwiązania techniczne (BMS), zadowoli nawet najbardziej wymagających najemców, przede wszystkim z sektora IT. Komfort pracy podnoszą także liczne przeszklenia w budynkach, zwiększające dostęp naturalnego światła do wnętrz oraz wyjątkowo korzystny współczynnik miejsc parkingowych - zwraca uwagę Marek Wesołowski.

Spektrum działalności Grupy Kapitałowej WAN, obecnej na rynku nieruchomości od ponad 20 lat, obejmuje segment mieszkaniowy, biurowo-usługowy, oraz magazynowy. Grupa zgromadziła portfel inwestycyjny, w którym znajdują się nieruchomości komercyjne
i mieszkaniowe zlokalizowane w Warszawie, Krakowie, Gdańsku, Płocku i na Mazurach. WAN stale rozwija portfolio swoich projektów, firma przygotowuje do realizacji m.in. centrum logistyczne pod Warszawą oraz kolejne inwestycje biurowe i mieszkaniowe.

Autor: Walter Herz

prestige