Dom » Wnętrza

Warsaw Home: naturalna ergonomia Peki

Pierwszy tydzień października upłynął pod znakiem najlepszego międzynarodowego designu! Podczas tegorocznej edycji targów Warsaw Home Expo, Peka zaprezentowała swoje wyjątkowe, premierowe systemy organizacji przestrzeni.

Uczestnicy wydarzenia poznali takie funkcjonalne nowości marki jak: system regałowy Pecasa, systemy w linii produktów Fioro czy mechanizm składanych drzwi Hawa.

Warsaw Home Expo to każdego roku tysiące zwiedzających, poszukujących inspiracji oraz najlepszych rozwiązań do domów. Trzecia edycja targów odbyła się w dniach 4-7.10.2018 r. i zgromadziła ponad 600 wystawców z całego świata. Stoisko Peki w innowacyjny sposób zaprezentowało ofertę produktową marki, przez co stanowiło doskonałą inspirację do aranżacji kuchni i salonu.

Naturalnie na tak!

Zdaniem przedstawicielki marki Peka, Anity Łopatki, specjalistki ds. marketingu, obecne trendy na rynku wyposażenia wnętrz podążają w kierunku naturalnych materiałów oraz wykończenia w barwach ziemi. W ten trend wpisuje się nowa, elegancka linia półek Fioro wykończonych właśnie drewnem, a także wysokiej jakości szuflady marki Grass w modnym kolorze antracytu. Jak widać, nowe produkty marki nie tylko stanowią odpowiedź na stale rosnące zapotrzebowanie rynku meblarskiego w zakresie technologii, ale również designu.

Peka na salonach

Marka zasłynęła wysoką jakością rozwiązań, pozwalających na organizację rzeczy i przedmiotów, przechowywanych nie tylko w kuchni, ale także w salonie, sypialni czy garderobie. Jej portfolio charakteryzuje niezwykła dbałość o detale i przemyślane wzornictwo formy. Wśród premier zaprezentowano m.in. system Pecasa, który pozwala na kompleksowe, indywidualne zaprojektowanie systemu regałów i półek w zależności od potrzeb klienta. Zarówno lekka konstrukcja produktu, jak również jego uniwersalny projekt, gwarantują niestandardową i funkcjonalną aranżację pomieszczeń, np. pokoju dziecięcego, w którym możemy m.in. swobodnie regulować wysokość zawieszenia półek tak, by dostosować je do obecnego wzrostu dziecka.

Bo liczy się wnętrze!

Kolejnym pomysłem do zarządzania przestrzenią jest TANDEM SIDE. Umożliwia on domownikom wykorzystanie dodatkowej powierzchni przechowywania, jaka znajduje się na drzwiach szafki. Co więcej, producent kolejny raz postawił na szeroką personalizację parametrów użytkowania. Peka zaprezentowała także funkcjonalny system Hawa, który oprócz praktycznego zarządzania przestrzenią, daje również wiele możliwości aranżacji samego wnętrza. Pozwala on na ukrycie otwartych frontów szafy we wnęce zbudowanej pomiędzy korpusami, które po otwarciu scalają się z bokami, stając się niewidoczne. Ten sposób doskonale sprawdzi się w przestrzeni kuchni, biura czy garderoby.

Relację ze stoiska można obejrzeć na filmie:

Więcej szczegółów na stronie: https://peka.pl/.

OKK!