Społeczeństwo » Społeczeństwo

Warsaw Trade Tower partnerem IV Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności

Warsaw Trade Tower (WTT) został partnerem wspierającym IV Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności (ODR) ─ największej dorocznej inicjatywy Forum Odpowiedzialnego Biznesu (FOB) poświęconej zarządzaniu różnorodnością w miejscu pracy. Wydarzenie odbędzie się 24 maja br. na 35. piętrze Warsaw Trade Tower.

Ogólnopolski Dzień Różnorodności to inicjatywa realizowana przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w ramach europejskiego programu Karta Różnorodności. Tegoroczna konferencja pod hasłem „Miejsce Pracy – spotkanie pokoleń” będzie w całości poświęcona różnorodności wiekowej w miejscu pracy. Wydarzenie odbędzie się po raz czwarty, a po raz pierwszy zagości w Warsaw Trade Tower. Zaangażowanie w tę inicjatywę funduszu Akron Investment Central Eastern Europe II – właściciela WTT oraz jego asset managera – firmy Heitman jest wynikiem strategii, zgodnie z którą przeprowadzano skuteczną modernizację i rebranding WTT przy uwzględnieniu potrzeb najemców. Osią zmian było employee well-being i hasło „Przede wszystkim ludzie”, dzięki czemu obiekt ponownie wyznaczył standardy i stał się budynkiem, w którym najważniejszy jest człowiek.

Zaangażowanie WTT w Ogólnopolski Dzień Różnorodności komentuje Izabela Kapil – Vice President Portfolio Management – Europe w Heitman: „Wydarzenie przygotowane przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu to szansa na zrozumienie i odpowiednie wykorzystanie różnorodności pokoleniowej w miejscu pracy. Nowe spojrzenie na to zagadnienie może przynieść wiele korzyści pracodawcom. Odpowiednie wykorzystanie zasobów i umiejętności pracownika to klucz do sukcesu. Liczymy na duże zainteresowanie tym wydarzeniem, również ze strony naszych najemców” i dodaje: „Zaproszenie FOB do Warsaw Trade Tower przy okazji Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności to też ukłon w stronę najemców, którzy postrzegają swoje miejsce pracy jako przestrzeń biznesowej społeczności, także zróżnicowanej pod względem wieku”.

W ramach IV Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności odbędą się dyskusje i wykłady (m.in. wykład prof. Izabeli Warwas oraz prof. Magdaleny Środy), warsztaty nt. wprowadzania zarządzania różnorodnością oraz wiekiem w biznesie, a także specjalne szkolenie dedykowane organizacjom pozarządowym i MŚP. Dodatkowo, zaplanowano warsztaty kreatywne, mające na celu znalezienie nowego określenia dla pracowników 50+. Podczas konferencji zostaną również ogłoszeni laureaci nagrody Forum Odpowiedzialnego Biznesu „Ludzie, którzy zmieniają biznes”, w tym nowej kategorii konkursowej – „Różnorodność”. Zwieńczeniem wydarzenia będą warsztaty muzyczne.

„Dziękujemy WTT za wsparcie organizacji IV Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności- wydarzenia, które może pomóc nie tylko w zrozumieniu, ale też lepszym wykorzystaniu siły współpracy wielkopokoleniowej w organizacjach. Mamy nadzieję, że majowe spotkanie przyniesie pracodawcom i pracownikom/com dużo inspiracji i nowych pomysłów, których wdrożenie będzie korzystane dla ludzi i organizacji.” – powiedziała Marzena Strzelczak, Dyrektorka Generalna Forum Odpowiedzialnego Biznesu

Udział w IV Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności jest bezpłatny. Dokładny program, informacje o lokalizacji, gościach oraz formularz zgłoszeniowy na spotkanie i warsztaty znajdują się na stronie:

Warsaw Trade Tower (WTT) powstał pod koniec lat 90. jako pionierski projekt architektoniczny. Jego całkowita wysokość wynosi 208 metrów, a linia dachu położona na poziomie 184 metrów czyni go pod tym względem najwyższym biurowcem w Warszawie. Obiekt na wiele lat zdominował panoramę Warszawy i wyznaczył trendy, a także stał się symbolem jakości i prestiżu. W latach 2015-16 przeszedł modernizację na podstawie szeroko zakrojonego rozpoznania potrzeb najemców, a zrealizowaną przez grupę roboczą składającą się z architektów, doradców ds. komercjalizacji nieruchomości i specjalistów od brandingu. W wyniku tych przemian obiekt zyskał szereg udogodnień wyznaczających standardy współczesnych biurowców, m.in. dotyczących funkcji przestrzeni wspólnych oraz otoczenia. Dodatkowo, obiekt przeszedł pomyślnie proces certyfikacji środowiskowej metodą BREEAM In-Use i uzyskał ocenę na poziom Very Good w kategorii Asset Performance.

Forum Odpowiedzialnego Biznesu jest najdłużej działającą, już od ponad 15 lat, i największą organizacją pozarządową w Polsce, która zajmuje się koncepcją społecznej odpowiedzialności biznesu w kompleksowy sposób. Forum to organizacja typu think-and-do-tank, pozostająca inicjatorem i partnerem przedsięwzięć kluczowych dla polskiego CSR. Inspirujemy biznes, który zmienia świat i łączymy ludzi, którzy zmieniają biznes. Działamy na rzecz zrównoważonego rozwoju. Więcej informacji na stronie www.odpowiedzialnybiznes.pl

konkretpr