Dom » Nieruchomość

Warszawskie dzielnice biurowe wzbogacają się o coraz popularniejsze Włochy

W pobliżu lotniska Okęcie, u zbiegu największych komunikacyjnych arterii Warszawy, powstają liczne inwestycje komercyjne, które mają stać się nowym zagłębiem pracy biurowej. Projektem, który wpisuje się w ten trend jest Celebro, autorstwa developera White Stone Development.

– „Przedstawiciele firm, poszukując miejsca na nową siedzibę, mają konkretne oczekiwania, zarówno jeżeli chodzi o sam budynek, jak i jego otoczenie. Jeszcze kilka lat temu znaczna ilość potencjalnych klientów chciała mieć siedzibę zlokalizowaną wyłącznie na warszawskim Mokotowie. Taka lokalizacja podkreślała status i dodawała prestiżu. Obecnie do najbardziej popularnych miejsc na prowadzenie biznesu dołączają kolejne, do niedawna mniej zauważane przez najemców dzielnice stolicy. Warszawskie Włochy idealnie wpisują się w ten trend.” – mówi Adam Ambroziak Dyrektor do Spraw Inwestycji Komercyjnych White Stone Development.

To jeden z kierunków ewolucji biurowej Warszawy. Zbieg ulic Hynka, Grójeckiej, Łopuszańskiej i alei Krakowskiej chociaż nie jest w ścisłym centrum, pozwala na szybki i bezproblemowy dojazd do każdego punktu stolicy. W pobliżu inwestycji przebiegają drogi szybkiego ruchu, S7 i S8, planowana jest również budowa kolejnych tras. Zadowolone będą zarówno osoby poruszające się autem, jak i te korzystające z komunikacji miejskiej. W odległości kilkudziesięciu metrów od budynku Celebro znajduje się pełna infrastruktura komunikacji miejskiej, w tym trzy linie tramwajowe i autobusowe, które umożliwiają bezpośredni dojazd do centrum. Dla osób preferujących ekologiczne rozwiązanie miłym zaskoczeniem mogą być liczne miejsca postojowe dla rowerów i pobliska stacja Veturlio, pozwalająca na ich wypożyczanie. – „Rynek nieruchomości komercyjnych wciąż rośnie. „Coraz więcej firm otwiera, rozbudowuje czy modernizuje swoje siedziby w naszym kraju. Nowe inwestycje komercyjne są niezbędne, aby zapewnić potencjalnym nabywcom i najemcom przestrzeń do pracy, oraz właściwego rozwoju. Poszerzenie biurowej części Warszawy to kwestia czasu. Z biegiem lat kolejne dzielnice będą adaptowane biznesowo. Dostosowywana będzie do tego celu także infrastruktura. Tak dzieje się w wielu stolicach europejskich miast. Nic więc dziwnego, że i stołeczne inwestycje komercyjne znajdują kolejne ciekawe lokalizacje, poza ścisłym centrum miasta.” – dodaje Adam Ambroziak.

Niewątpliwym atutem nieruchomości jest bliskie sąsiedztwo lotniska. Dla dużych korporacji działających na międzynarodową skalę to dobra wiadomość, zwłaszcza, że współczesny świat biznesu wymaga coraz większej mobilności. – „Wśród obecnych i potencjalnych najemców Celebro są duże, międzynarodowe firmy. Dla takich klientów bardzo ważna jest mobilność, w tym m.in. szybki i łatwy dostęp do lotnisk. Zauważyliśmy, że dla coraz większej liczby osób samolot jest równie ważny jak niegdyś taksówka, która umożliwia dotarcie na spotkane biznesowe. Celebro zlokalizowane jest zaledwie 3 minuty od stołecznego lotniska, co z pewnością jest ogromnym atutem, zwłaszcza dla firm działających globalnie.” podkreśla Adam Ambroziak.

Biorąc pod uwagę lokalizację, ciekawą bryłę, która po zawieszeniu wiechy z dnia na dzień będzie coraz bardziej widoczna oraz nowoczesną, przeszkloną elewację, możemy z przekonaniem stwierdzić, że warszawskie Celebro na stałe wpisze się w biznesową mapę miasta.

UnicornMedia