Firma » Biznes

Warsztaty “Innovation Champions” po raz pierwszy w Polsce

Dzięki nawiązaniu przez Brain Embassy współpracy z Creators IDEAtion Lab – w dniach 6-7 lutego br. po raz pierwszy w Polsce odbędą się warsztaty „Innovation Champions”, poświęcone budowaniu strategii innowacyjności. Uczestnicy warsztatów poznają zastosowania innowacyjnych narzędzi i metod w praktyce

Warsztaty poprowadzą eksperci z Izraela - niekwestionowanego światowego lidera innowacyjności, w którym na ogół mieszkańców przypada największa na świecie liczba start-up'ów. Wydarzenie będzie platformą wymiany poglądów, zdobywania wiedzy i budowania relacji biznesowych między uczestnikami.

„Brain Embassy to miejsce wyjątkowe, które powstało po to, aby łączyć ze sobą kreatywne umysły z różnych światów - korporacji, małych i średnich przedsiębiorstw, dojrzałych start-up'ów oraz freelancerów. To nie tylko świetnie zaprojektowane miejsce do pracy, ale także nowoczesna infrastruktura i dostęp do wiedzy, szkoleń i wydarzeń, które są tu organizowane jako ważny element wsparcia pracy i rozwoju uczestników społeczności. Chcemy, żeby wszystkie odbywające się tutaj wydarzenia były na najwyższym światowym poziomie - dlatego też nawiązaliśmy współpracę z Creators IDEAtion Lab" - powiedział Adam Lis, Head of Growth w Brain Embassy.

Creators IDEAtion Lab umożliwia współpracę międzynarodowych korporacji z doświadczonymi przedsiębiorcami, którzy chcą budować swoje kolejne przedsięwzięcia w oparciu o rzeczywiste potrzeby rynku, zidentyfikowane przez strategicznych partnerów. Celem tej współpracy jest stworzenie rozwiązań problemów, z którymi borykają się korporacje, przy jednoczesnej pomocy przedsiębiorcom w budowaniu nowych przedsięwzięć biznesowych z dużym potencjałem rozwoju. CREATORS jest wiodącym izraelskim IDEAtion Lab, znajdującym się na liście Fortune 500.

Program warsztatów podzielony jest na 3 części, które są adresowane do różnych grup uczestników:

• Warsztat dla Sektora Publicznego
    Uczestnicy: Urzędnicy instytucji centralnych i lokalnych, przedstawiciele władz samorządowych

Termin: 6 lutego (poniedziałek), godz. 9.00 - 13.30

• Okrągły Stół Inwestorów
    Uczestnicy: Fundusze Venture Capital i Anioły Biznesu, działające w Polsce

Termin: 6 lutego (poniedziałek), godz. 14.00 - 18.00

• Warsztat Korporacyjny
    Uczestnicy: Liderzy innowacji oraz kadra zarządzająca korporacji międzynarodowych i wiodących polskich firm

Termin: 7 lutego (wtorek), godz. 9.00 - 13.30

BRAIN EMBASSY, w którym będą odbywały się warsztaty „Innovation Champions", jest pierwszym biurem co-creatingowym w Polsce. Co-creating to kolejny etap rozwoju coworkingu, będący odpowiedzią na światowe trendy w tym obszarze. Jest to innowacyjna przestrzeń biurowa, zaprojektowana w taki sposób, aby wspierać naturalne powstawanie społeczności, twórczą współpracę między jej członkami oraz rozwój kreatywnych pomysłów. Różnorodność zaaranżowanych miejsc do pracy zachęca do ruchu i kreatywności. Płynne przenikanie się stref dedykowanych spotkaniom w nieformalnej atmosferze, tworzy miejsce, które w pełni zaspokaja potrzeby pracowników i stwarza im możliwości do wysoce wydajnej pracy.

Patronat nad wydarzeniem objęła Ambasada Izraela.

Szczegóły wydarzenia:

Termin: 6 - 7 lutego 2017 r. (poniedziałek - wtorek)

Miejsce: Brain Embassy, Adgar Park West, Al. Jerozolimskie 181B, Warszawa, 5. piętro

Rejestracja i szczegółowa agenda: www.innochampions.com

Sugarfree Communications