Gospodarka » Żywność

Wedlowe Ciastko czekoladowe z nadzieniem pomarańczowym

Marka E.Wedel oraz firma Stokson po raz kolejny zaskakują konsumentów. Kilkuletnia i udana współpraca zaowocowały wprowadzeniem na rynek innowacyjnej nowości, która wyznacza nowe trendy w tradycyjnej kategorii drożdżówek. Mowa o Wedlowym Ciastku czekoladowym z nadzieniem pomarańczowym. Nowość dostępna jest w sklepach sieci Biedronka.

Wedlowe Ciastko czekoladowe z nadzieniem pomarańczowym to wyjątkowe ciastko, pełne pysznego pomarańczowego nadzienia, w którym ukryto czekoladę E.Wedel w postaci dropsów. Dodatkowo, całości dopełnia czekoladowa dekoracja na wierzchu ciastka. Nowość to idealne połączenie oryginalnej wedlowskiej czekolady oraz pysznego delikatnego ciasta. Wypiek to innowacyjny produkt, który wyróżnia się w tradycyjnej kategorii drożdżówek. Ciastko dostępne jest w atrakcyjnym opakowaniu oddającym charakter wedlowskich słodkości - na błękitnej saszetce widoczny jest logotyp marki E.Wedel oraz nazwa produktu.

Nowość to efekt kolejnej współpracy marki E.Wedel i rodzinnej, polskiej firmy Stokson - jednego z najnowocześniejszych w Europie przedsiębiorstw wyspecjalizowanych w segmencie słodkich produktów piekarniczych. Firmy z sukcesami pracują ze sobą od 4 lat. Wspólne działania zaowocowały wprowadzeniem na rynek innych, pysznych produktów: Donuta E.Wedel, Muffina Czekoladowego E.Wedel, Muffina WW E.Wedel, Muffina Karmellove E.Wedel, Pączka E.Wedel, Mini Donut's E.Wedel oraz Donuta WW E.Wedel. Każda z propozycji ma swój wyjątkowy smak i charakter, który pokochali wielbiciele wedlowskich łakoci.

Redakcja_Nowinki