Dom » Wnętrza

WEEKENDOWA EKO REWOLUCJA W GDAŃSKU

13 października 2012 r. w Galerii Bałtyckiej odbędzie się Frosch EcoDay – wyjątkowa akcja mająca na celu promocję proekologicznych zachowań na co dzień. Organizatorem cyklu wydarzeń, które goszczą w największych miastach Polski, jest marka Frosch.

Celem akcji Frosch EcoDays jest edukacja proekologiczna dzieci i ich rodziców, mająca zachęcić do zmiany codziennych nawyków na przyjazne dla środowiska naturalnego. Dla najmłodszych zorganizowane zostaną specjalne warsztaty ekologiczne poprowadzone przez postacie znane z edukacyjnego programu Pokolenie ekoEkspertów - Małych EkoEkspertów. Podczas  spotkania dzieci dowiedzą się, jak można w prosty sposób dbać o przyrodę każdego dnia. Także rodzice będą mogli sprawdzić swoją wiedzę z zakresu ekologii oraz uzyskać informacje na temat przyjaznych dla środowiska produktów czyszczących. Organizatorzy przewidzieli liczne grykonkursy z nagrodami. W godzinach 14.00 - 18.00 odbywać się będzie dyżur eksperta marki Frosch – dermatolog dr Anity Tarajkowskiej-Olejnik z Lecznicy Dermatologii Estetycznej i Anti - Aging MELITUS. Patronem cyklu wydarzeń Frosch EcoDays jest producent ekologicznych środków do czyszczenia i pielęgnacji domu marki Frosch.

Frosch ecoDay w Galerii Bałtyckiej to piąta po Krakowie, Łodzi i Poznaniu (gdzie Frosch ecoDay gościł już dwukrotnie) odsłona ekologicznej rewolucji. Wydarzenie cieszy się ogromnym powodzeniem wśród mieszkańców miast, którzy tłumnie odwiedzają stoisko. Dotychczas z porad ekspertów oraz licznych atrakcji i konkursów skorzystało kilkanaście tysięcy osób.

Marka Frosch to od lat synonim ekologicznych produktów do czyszczenia i  pielęgnacji domu – uważamy, że troska
o środowisko naturalne to obowiązek każdego z nas. Chcemy, aby dzieci gdy dorosną mogły w pełni cieszyć się przyrodą. Dążymy do tego, aby nasze działania niosły pozytywne przesłanie i wartości, w które sami wierzymy
” -
mówi Barbara Chrząstowska, Prezes Werner&Mertz Delta Polska.

Zapraszamy: Frosch EcoDay, Galeria Bałtycka, 13 października 2012 r. (sobota), godz. 10:00 – 20:00.

Dystrybutorem produktów marki Frosch jest firma Werner & Mertz Delta Polska Sp. z o.o. – filia producenta marki Frosch w Polsce. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu ekspertów oraz stosowaniu nowoczesnych technologii, produkty posiadają  uznanie wśród wielu klientów w całej Europie.

Więcej informacji: www.frosch.pl oraz www.ekoeksperci.pl.

Dodatkowe informacje:e.dulewicz@primum.pl

Michał Kwietniewski, PRIMUM PR, tel. 22 690 67 49, e-mail: m.kwietniewski@primum.pl

Frosch