Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Wegetariański grill – i jest pysznie!

Wegetariański grill – i jest pysznie!
Zobacz więcej zdjęć »
Na wegetariańskim grillu możemy zjeść tylko przypieczony chleb i ziemniaki? Skądże znowu! Odpowiedni dobór przypraw i dodatków oraz garść ciekawych pomysłów sprawi, że w wegetariańskim grillu zasmakuje nawet największy mięsożerca.

Piękna pogoda to najlepsza motywacja do zorganizowania posiłków w plenerze, a grill na dobre zdobył serca Polaków. Alternatywą dla tłustych dań może być ich wegetariańska wersja, która spodoba się nawet prawdziwym miłośnikom mięs i wędlin. Kluczową kwestią w grillowaniu warzyw, owoców i serów są dodatki, które nadadzą im odpowiedniego smaku.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Burgery poproszę!

Grillowane kotlety z fasoli, ciecierzycy czy buraka będą smakowały równie wyraziście, co te mięsne, jeśli do hamburgera dodamy sosu musztardowego, np. chrzanowego firmy Octim. Dodatek sosu sprawi, że burger nie będzie suchy, a pozostałe składniki będą lepiej trzymały się w bułce. Dzięki różnorodnym przyprawom niejeden mięsożerca nie uwierzy, że w jego hamburgerze nie ma mięsa.

Szaszłyki inaczej

Warzywne szaszłyki warto podać w ciekawej formie, np. pokrojonych w kostkę oryginalnych warzyw, takich jak: kalarepa, bakłażan, cukinia, a do tego szparagi, papryka i oliwki. Grillowane szaszłyki dobrze jest polać musztardą miodową np. Octim, dzięki czemu nabiorą słodko-ostrego smaku. Danie można wzbogacić, dodając kawałki sera pleśniowego.

Na słodko z glazurą

Deser z grilla? Jak najbardziej! W upalne dni z pewnością furorę zrobią grillowane plastry arbuza, które orzeźwią i nasycą. Przypieczony owoc należy polać glazurą balsamiczną, np. o smaku żurawiny firmy Octim, dzięki czemu przełamiemy jego słodki smak. Dzieci z pewnością zachwycą się grillowanymi bananami – wystarczy naciąć wzdłuż skórkę i grillować, aż owoc w środku będzie ciepły, a skórka przypieczona. Na koniec można polać go płynną czekoladą lub glazurą balsamiczną. Dla amatorów wytrawnych przysmaków polecamy grillowane krążki sera camembert lub brie. Zarumieniony i rozpływający się w środku ser polewamy glazurą balsamiczną Octim i posypujemy orzechami, żurawiną i rodzynkami.

Pamiętajmy, aby wszystkie wykorzystywane składniki były świeże i dobrej jakości. Grill z tak skomponowanym menu to gwarantowany sukces.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Octim

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »