Rozrywka i wypoczynek » Przyroda

Węgierski zakątek na Polach Mokotowskich

Ekologiczny sklep organiczny.pl zaprasza wszystkich chętnych na piknik z okazji obchodów Światowego Dnia Ziemi. Chętni do poznawania tradycyjnych węgierskich smaków, będą mieli okazję spróbować węgierskiego gulaszu, leczo czy słynną zakuszkę

Piknik przy dźwiękach rogu i cytry, odbędzie się 8 maja na Polach Mokotowskich w Warszawie.

Węgierski rolnik Peter Rozsna wspólnie z Ekspertami Ekologii przybliżą wszystkim, którzy odwiedzą stoisko „Produkty Węgierskie”, tajniki hodowli dzikich węgierskich krów stepowych czy pastwiskowych świń rasy mangalica. Zainteresowani ekologicznymi węgierskimi potrawami, będą mogli skosztować chleba ze smalcem jak też wędlin pochodzących z ekologicznej hodowli Petera Rozsny. Niezapomniany smak węgierskiej zakuszki czy zupy z czerwonej soczewicy, ucieszą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Smak naturalnych produktów pozbawionych konserwantów
i pestycydów to wielka gratka dla wszystkich miłośników zdrowego odżywiania. Osoby uczulone lub będące na specjalnej diecie również znajdą coś dla siebie.

Peter Rozsa, specjalnie dla Warszawiaków, zagra na cytrze i rogu. Koncert tradycyjnych instrumentów odbędzie się pomiędzy godziną 13:00 a 14:00, a na degustację można wybrać się od godziny 10:00 do 18:00.

Firma organiczny.pl oferuje artykuły pochodzenia naturalnego, ekologiczną żywność dietetyczną oraz certyfikowane produkty dla dzieci. Wszystkie artykuły pochodzą bezpośrednio od producenta,
a organiczny.pl jest wyłącznym przedstawicielem węgierskiej firmy na polskim rynku. W ofercie sklepu, oprócz certyfikowanej żywności, znajdują się także naturalne kosmetyki i artykuły higieniczne wykonane z ekologicznej bawełny i naturalnych składników, które ulegają całkowitej biodegradacji.

Więcej o ekologicznych produktach na stronie: www.organiczny.pl

Estoria.pl