Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

Whisky Dewar’s na 50-leciu Programu Polskiego Trzeciego Radia

W piątek 30 marca w Teatrze Syrena, z okazji 50. urodzin Programu Trzeciego Polskiego Radia, odbyła się premiera przedstawienia „Trójka do potęgi”. Partnerem wieczoru była szkocka whisky Dewar’s.

Urodzinowa premiera

„To było zupełne wariactwo! Nie spotkaliśmy się wspólnie ani razu, nie było ani jednej pełnej próby - takiej, jaką w teatrze nazywamy próbą generalną, gdy wiemy kto po kim wychodzi” – tak komentuje piątkową premierę aktorka Anna Nehrebecka, która 30 marca pojawiła się na scenie Teatru Syrena w przedstawieniu z okazji 50. urodzin Programu Trzeciego. Sztukę „Trójka do potęgi”, wyreżyserował Wojciech Malajkat. Spektakl był wyjątkowy nie tylko ze względu na okazję, ale także obsadę. Wojciech Malajkat zaprosił do współpracy nie tylko profesjonalnych aktorów, ale także aktorów-amatorów – dziennikarzy radiowej Trójki. „Efekt tego eksperymentu przerósł nasze najśmielsze oczekiwania – jak przystało na przedstawienie komediowe - widzowie pękali ze śmiechu! - To jest okropnie śmiesznie. Nie wiem, czy to słychać, ale mnie boli brzuch!” – mówił płaczący ze śmiechu w trakcie przedstawienia Michał Rusinek. Ponadto w przedstawieniu udział wzięli m.in.: Piotr Szwedes, Grażyna Torbicka, Jan Englert, Marek Niedźwiecki, Beata Ścibakówna, Mieczysław Szcześniak oraz Piotr Polk. 50-lecie Radia uświetniła swoją obecnością także para prezydencka: Bronisław Komorowski wraz z żoną.

Toast z whisky Dewra’s

Po zakończonym spektaklu wszyscy goście zostali zaproszeni na wyjątkowy urodzinowy bankiet. Dla obecnych, wśród których nie zabrakło gwiazd teatru i radia, marka szkockiej whisky Dewar’s przygotowała specjalną kolekcję koktajli. Goście mieli do wyboru Dewar’s White Label i Dewar’s 12 YO. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Na miłośników klasyki czekała whisky w formie czystej. Ci, którzy nie boją się eksperymentować, mogli spróbować różnych odsłon szkockiego trunku: z dodatkiem kawy i śmietany czy piwa imbirowego. Szeroki wybór koktajli zapewnił doskonałą zabawę i pokazał to, co w whisky Dewar’s najważniejsze – wykwintny smak i najwyższą jakość.

Dossier

Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years  – to mieszanka najlepszych rodzajów whisky dojrzewających przez co najmniej 12 lat, charakteryzująca się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez znawców smakiem. Do składowania alkoholu używa się drewnianych, starannie przygotowanych beczek, w których wcześniej przechowywane było sherry. Dzięki temu alkohol dojrzewa, a przy tym nabiera wykwintności oraz lekkiej słodyczy.

Wyłącznym dystrybutorem whisky Dewar’s na polskim rynku jest firma
Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. 22 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com

Marta Więckowska