Firma » Finanse

Widoki na lepszą przyszłość…

Zadanie trudniejsze niż przewidywanie przyszłości w całym jej chaotycznym skomplikowaniu, trudno jest sobie wyobrazić. Już prognozowanie tego, co wydarzyć się może za tydzień, czy dwa stanowić potrafi nie lada kłopot. Jak zatem przewidzieć to, co będzie się działo za lat paręnaście?

Z perspektywy żyjącego z dnia na dzień młodego człowieka, problem planowania przyszłości nie ma jeszcze wielkiego znaczenia, jednak dojrzalsi wiekiem uświadamiamy sobie powagę sytuacji. Pytamy: Kto pomoże mi i mojej rodzinie, kiedy nie będę już w stanie pracować? Dochodzimy wówczas do wniosku, że o przyszłość powinniśmy zacząć troszczyć się jak najszybciej, być może nawet już dziśNasze ekonomiczne perspektywy, co podkreślają specjaliści, nie powinny nas jednak przerażać. Zagadnienia finansowe nie stanowią niewyjaśnionej zagadki, ale im szybciej się zaczniemy się nad nimi pochylać, tym lepiej. Wszak naszą przyszłością kreujemy my sami i jesteśmy w pełni odpowiedzialni za zawartość naszego portfela i konta za lat 10, 15 czy 20. Warto postarać się o kompetentnego przewodnika…

Bezpieczeństwo finansowe to temat, w którym biegli są doradcy i specjaliści finansowi - pomagają zainteresowanym wybierać odpowiednie produkty inwestycyjne. Te natomiast w rzeczywisty sposób mogą przyczynić się do zebrania przez nas kapitału w przyszłości. Specjalistów i konsultantów wyspecjalizowanych w sprawach finansów spotkać możemy między innymi na specjalistycznych szkoleniach. Przekazywana przez nich wiedza często okazuje się pierwszym krokiem do należytego dbania o perspektywy na przyszłość.  Wychodząc naprzeciw potrzebie edukacji finansowej i ekonomicznej społeczeństwa, firma Personal Finance przekazuje zainteresowanym potrzebną im wiedzę. W ostatnim czasie Personal Finance realizuje program Zaplanuj swoją przyszłość, w ramach których eksperci uczą efektywnego gospodarowania własnymi środkami oraz umiejętnego rozpoznawania dostępnych na rynku usług finansowych i efektywnego korzystania z nich.

Planowanie przyszłości finansowej należy do zagadnień bardzo trudnych chociażby ze względu na fakt, że nie możemy zademonstrować fizycznie produktu, jak choćby samochodu, telefonu itp. Dlatego eksperci Personal Finance podczas prezentacji posługują się licznymi materiałami pomocniczymi, takimi jak analizy, wykresy, kalkulatory, symulacje, które perswazyjnie oddziałują na klientów i pozwalają lepiej zrozumieć prezentowaną tematykę. Szkolenia dotyczące rozmaitych zagadnień z kręgu finansów stają się coraz bardziej popularne. Bierze w nich udział coraz większa liczba osób, chcących uświadomić sobie aspekty prawidłowego posługiwania się pieniądzem. Dobrym przykładem tego typu spotkań, jest to z dnia 16 listopada, które odbyło się w Centrum Konferencyjnym Opal przy ul. Św. Antoniego 2/4 we Wrocławiu. Na zaproszenie firmy współpracującej, przedstawiciele Personal Finance uczestniczyli w konferencji pt. Modelowy proces sprzedaży z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi. Jako organizator szkolenia sprawdziła się firma Analizy Online S.A., wyspecjalizowany i niezależny ośrodek analityczny, który na bieżąco monitoruje i szczegółowo analizuje sytuację w poszczególnych obszarach rynku kapitałowego, poprzez tworzenie i udostępnianie serwisów informacyjnych oraz dostawę danych dla instytucji rynku kapitałowego i związanych z nimi podmiotów. Firma ta zajmuje się również tworzeniem narzędzi wspierających sprzedaż produktów finansowych oraz umożliwiających monitoring i szczegółową analizę wielu obszarów działalności rynku instytucji wspólnego inwestowania. Samodzielną i stale rozwijaną grupę produktów stanowią szkolenia adresowanie przede wszystkim do przedstawicieli sieci sprzedaży produktów finansowych – doradców finansowych, niezależnych dystrybutorów i agentów ubezpieczeniowych. Szkoleniami takimi zainteresować powinny się nie tylko osoby posiadające już wiedzę na temat rynków finansowych i chcące ją pogłębić, ale także Ci, którzy dla własnego poczucia bezpieczeństwa, chcą dowiedzieć się czegoś więcej na temat stojących przed nimi wyzwań i możliwości.

adStone sp. z o.o.