Technologie » Komputery

Więcej możliwości do wspierania potrzeb indywidualnych i małych firm. Premiera nowych urządzeń Xerox

Warto pomyśleć o optymalizacji wykorzystania urządzeń drukujących czy zamianie ich na modele bardziej ekonomiczne.

Xerox wprowadził na rynek nowe produkty: urządzenia wielofunkcyjne WorkCentre 3025/3215/3225 oraz drukarki Phaser 3020/3052/3260. Są to idealne rozwiązania przede wszystkim dla małych firm.

Od prostych zadań drukowania do wysokiej jakości wydruku materiałów - nowe produkty A4 firmy Xerox zapewniają przede wszystkim wysoką wydajność i ekonomiczne rozwiązania pozwalające na optymalizację kosztów. Z prędkością do 28 stron na minutę i wydrukiem pierwszej strony w zaledwie 8,5 sekundy - urządzenia pozwalają pracownikom na optymalizację ich czasu pracy.

Kompaktowe rozmiary

Aranżacja przestrzeni biurowej jest jednym z ważniejszych czynników pozwalających na optymalne zarządzanie firmą. Właściwie zorganizowane biuro pozwala pracownikom lepiej realizować zadania. Wielofunkcyjne urządzenie WorkCentre 3025 oraz drukarki Phaser 3020 i Phaser 3052/3260 to modele, które wyróżniają się kompaktowymi rozmiarami, a dzięki temu zapewnia oszczędność miejsca do pracy. Produkty Xerox można podłączyć bezprzewodowo, więc użytkownik może umieścić urządzenie w dowolnym miejscu dając sobie swobodę wykonywania zadań i jednocześnie nie będzie zmuszony do organizowania całej infrastruktury wokół urządzenia (kable, gniazdka). Dzięki Wi-Fi Direct, telefony komórkowe, tablety i laptopy mogą się teraz łączyć bezpośrednio z drukarką lub urządzeniem wielofunkcyjnym, nawet w przypadku braku sieci bezprzewodowej.

„Wprowadzając na rynek nowy produkt zawsze staramy się sprostać oczekiwaniom naszych Klientów, którym zależy na wydajności oraz jakości wydruków. Ponadto, mniejsze firmy coraz częściej zwracają uwagę na wielkość urządzeń drukujących – chcą optymalnie wykorzystać dostępną przestrzeń biurową. Modele WorkCentre 3025 oraz Phaser 3020 i Phaser 3052/3260 są dla nich idealnym rozwiązaniem, właśnie ze względu na swoją kompaktowość” – mówi Kamil Majchrzak, Product Manager, Xerox Polska.

Kiedy rozdzielczość ma znaczenie

Producenci wciąż opracowują nowe technologie i nieustannie ulepszają swoje produkty umożliwiając wydruk tani, szybki i trwały. Obsługa najnowszych drukarek jest łatwa i intuicyjna, dołączane do nich oprogramowanie pozwala nie tylko konfigurować opcje wydruku, ale również zarządzać plikami. Xerox wprowadził na rynek urządzenie wielofunkcyjne WorkCentre 3215/3225 oraz drukarkę Phaser 3052/3260 o parametrach wydruku 4800x600 dpi. Druk z wysoką rozdzielczością oznacza, że obraz dostarczy możliwe największą ilość informacji wizualnej, bez względu na to, z jakiej odległości będzie on oglądany.

Wszystkie opisywane urządzenia firmy Xerox oferują wiele funkcji w ramach unikalnej technologii Xerox ConnectKey, która umożliwia skanowanie i przesyłanie dokumentów do repozytoriów w chmurze, bezpieczne przetwarzanie informacji oraz drukowanie z urządzeń mobilnych. Dzięki otwartemu interfejsowi programowania, użytkownicy mogą tworzyć sieciowe aplikacje i obsługiwać je za pomocą panelu urządzenia wielofunkcyjnego

Produkty z kontrolerem ConnectKey posiadają wbudowany system antywirusowy McAfee. Korzystają również z funkcji Cisco TrustSec, która zabezpiecza obieg informacji otrzymywanych i przesyłanych do urządzenia. Tego typu rozwiązania są istotne zarówno dla firm, jak i instytucji publicznych, w których przetwarza się wiele poufnych dokumentów. Technologia Xerox ConnectKey oferuje szeroką gamę rozwiązań druku mobilnego między innymi Apple AirPrint dla systemu iOS i Mopria dla Androida. Więcej informacji o tym rozwiązaniu można znaleźć na stronie: https://www.youtube.com/watch?v=_fTtdTVj_qM&feature=youtu.be

Linkleaders