Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

Wielkanocna zbiórka karmy w ETC Swarzędz

Świąteczną Zbiórkę Karmy czas zacząć! ETC Swarzędz zaprasza do udziału w akcji na rzecz bezdomnych zwierząt. Do 28 marca wszyscy miłośnicy czworonogów mogą im pomóc dostarczając karmę i akcesoria do sklepu Maxi Zoo.

Świąteczna Zbiórka Karmy dla Zwierząt to już tradycja w ETC Swarzędz. Zwykle odbywa się dwa razy do roku - w okresie Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy. Podczas minionej Gwiazdki, pomimo pandemii, udało się zebrać ogromną liczbę darów. Czas więc na kolejną edycję, podczas której mamy nadzieję zebrać jeszcze więcej asortymentu. Od dziś do 28 marca każdy może pomóc podopiecznym schroniska w Skałowie. Wystarczy przynieść do sklepu Maxi Zoo potrzebne artykuły. Czego najbardziej potrzebują podopieczni schroniska?

- karmę suchą, mokrą oraz przekąski

- ręczniki papierowe, podkłady chłonne jednorazowe, wyprane niepotrzebne ręczniki, koce polarowe

- żwirek dla kotów

- duże maskotki

- zabawki i pozostałe akcesoria (psiaki uwielbiają gumowe zabawki m.in. „psie” piłki).

Drugim punktem zbiórki jest w tym roku również sklep Leroy Merlin, sąsiadujący z centrum handlowym.

Zbiórkę współorganizuje również lokalna drużyna piłkarska SSNC Meblorz Swarzędz oraz firma PeRun Consulting wraz z corocznym wsparciem koordynatora akcji – Tomasza Rybarczyka.

Serdecznie zapraszamy do udziału w tej wspólnej, ważnej inicjatywie pomocy potrzebującym zwierzakom!

beyondpr