Gospodarka » Żywność
Wielkanocne inspiracje
Zobacz więcej zdjęć » |
Każda rodzina ma swoje tradycje i kuchenne zwyczaje. Jest jednak kilka produktów, które pojawiają się niemal w każdym domu na wielkanocnym stole tj.: jajka, majonez, chrzan, biała kiełbasa. To właśnie one grają główną rolę w świątecznych potrawach, warto więc postawić na sprawdzonych producentów, którzy zagwarantują nam bardzo wysoką jakość wyrobów. Kiełbasa z dużą zawartością mięsa, ekologiczne jaja z wolnego wybiegu, do tego chrzan o dużej zawartości korzenia chrzanu, np. Chrzan Luksusowy oraz majonez o dobrym, prostym składzie, np. tradycyjny Majonez Kielecki. Takie produkty będą gwarancją doskonałego smaku na każdym wielkanocnym stole.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Idealne wielkanocne jajka
Smak tradycyjnych wielkanocnych jajek doskonale uzupełni tuńczyk. Przedstawiamy bardzo prosty przepis na smaczne jaja z dodatkiem delikatnego, rybnego farszu.
Potrzebne składniki:
• 7 jajek
• jedna puszka tuńczyka w oleju czy zalewie?
• 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
• 1 łyżeczka Musztardy Kieleckiej delikatesowej
• szczypiorek
• sól, pieprz
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo (ok. 8 minut). Następnie wyjmujemy je z wody i pozostawiamy do wystudzenia. Obieramy jajka, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Białka odkładamy na bok, a żółtka przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyka, Majonez Kielecki, Musztardę Kielecką delikatesową, drobno pokrojony szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Farsz dokładnie mieszamy i wykładamy na białka, a na koniec całość dekorujemy szczypiorkiem.
Chrzanowa pasta - hit na wielkanocnym stole!
Chrzan jest niezastąpionym dodatkiem na wielkanocnym stole. Przygotowanie intensywnie chrzanowej pasty z fasoli to idealny sposób na przemycenie tego wyjątkowego składnika w ciekawej, zaskakującej formie. Co będzie potrzebne do przygotowania pasty fasolowo-chrzanowej?
• puszka białej fasoli
• 2-3 łyżki Chrzanu Luksusowego (do smaku)
• 3 łyżki oleju
• sól, pieprz
• odrobina soku z cytryny
Fasolę odcedzamy i dokładnie przepłukujemy wodą. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu (może być blender kielichowy) i blendujemy aż do powstania gładkiej, jednolitej masy. Jeśli będzie zbyt gęsta, możemy dodać do niej odrobinę wody. Pasta doskonale pasuje do chleba oraz rozmaitych mięs.
Sugerowana cena Chrzanu Luksusowego: 3,50 zł brutto/ 180 g
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego: 6,20 zł brutto/ 310 ml
Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej delikatesowej: 2,30 zł brutto/ 190 g
Nadesłał:
BestBrands
|
Komentarze (0)