Technologie » AGD - RTV

WIELKIE OTWARCIE MEDIA MARKT W PIASECZNIE

To już 59 sklep sieci w Polsce!

Już 6 grudnia o godzinie 7, nastąpi wielkie otwarcie nowego sklepu Media Markt  w Piasecznie. Mieszkańcy miasta i okolic zyskają dostęp do kompleksowej oferty elektroniki użytkowej, rozwiązań technologicznych, fachowego doradztwa i pełnego zakresu usług.

Nowy Media Markt w Piasecznie będzie zlokalizowany przy ulicy Gen. Okulickiego 20 A (przy skrzyżowaniu ulic Gen. Okulickiego i Elektronicznej). - W rejonie południowo-zachodniej Warszawy nie było dotąd sklepu z tak kompleksową ofertą produktów i usług z zakresu elektroniki użytkowej – mówi Roman Lubczyk, Dyrektor Marketu Media Markt w Piasecznie. -  Otwierając nowy Media Markt w Piasecznie wypełnimy tę lukę. Postaramy się, by sklep stał się dla mieszkańców miasta i okolic miejscem odkrywania przyjemności z zastosowania technologii, która ułatwia codzienne życie, ale również wspiera rozwój pasji.

Uruchomienie marketu Media Markt w Piasecznie jest kolejnym krokiem w konsekwentnie realizowanej przez sieć strategii rozwoju wielokanałowego. - Naszym celem jest dotarcie z ofertą nowoczesnej elektroniki do jak najszerszego grona odbiorców – mówi Andrzej Sobolik, Członek Zarządu i Dyrektor Zarządzający siecią Media Markt.Inwestujemy w internetowy kanał sprzedaży, jednocześnie rozwijając sieć sklepów stacjonarnych, a kolejne placówki otwieramy zarówno w dużych aglomeracjach, jak i lokalizacjach poniżej 100 000 mieszkańców. Market w Piasecznie będzie piątym sklepem po Tczewie, Tarnobrzegu, Puławach i Żorach, otwartym w 2016 roku oraz 59 lokalizacją sieci w kraju.

Nowy Media Markt w Piasecznie zajmuje powierzchnię 1200 m2. Klienci znajdą tu pełen wybór urządzeń i akcesoriów do wyposażenia domu i biura m.in.: sprzęt multimedialny i teleinformatyczny, telewizory, urządzenia audiowizualne, sprzęt biurowy, produkty AGD. W kompleksowej ofercie sklepu nie zabraknie produktów, które doskonale sprawdzą się w roli świątecznych prezentów – jak np. technologie mobilne, sprzęt fotograficzny, gry komputerowe, muzyka i filmy oraz produkty z zakresu coraz bardziej popularnej elektroniki sportowej (kamery akcji, pulsometry, zegarki GPS). Ciekawą propozycją dla klientów szukających wysokiej jakości sprzętu w atrakcyjnej cenie jest również szeroki wybór produktów marek własnych: ok., KOENIC, PEAQ czy ISY.

Przy zakupie klienci sklepu mogą liczyć na profesjonalne doradztwo – przeszkolony personel objaśni funkcje i parametry techniczne oraz pomoże wybrać urządzenie najlepiej dostosowane do potrzeb i stylu życia.

W Media Markt skorzystać będzie można również z szerokiego pakietu dodatkowych usług. Obejmuje on m.in.: dostawę i instalację urządzeń w domu klienta, utylizację zużytych sprzętów dla wszystkich odwiedzających sklep; odbiór produktów zamówionych on-line na www.mediamarkt.pl; pomoc informatyczną Power Service, zabezpieczenie telefonu lub tabletu folią ochronną i wiele innych udogodnień.

Otwarciu towarzyszy ciekawa oferta najnowszych technologii ze wszystkich kategorii produktowych, np.:

- Pralka BEKO, model WMB51042PLPTY w cenie 784,- zł;

- Telewizor PHILIPS, model 40PFH4101 w cenie 996,-;

- Konsola PS4 z dodatkowym PADem oraz grą „COD INFINITE WARFARE” w zestawie w cenie 1444,- zł;

- Robot sprzątający iRobot ROOMBA 865 w cenie 1994,- zł;

- Głośnik bluetooth BOSE SOUNDLINK MINI BT SPKR II w cenie 817,- zł;

- Notebook Apple MACBOOK AIR 13 w cenie 3798,- zł;

- Ekspres do kawy De Longhi ESAM 2800 SB w cenie 893,- zł;

- Smartfon Samsung GALAXY J5 (2016) w cenie 847,- zł.

Z okazji otwarcia nowego centrum, Media Markt aktywnie angażuje się we wsparcie lokalnych, piaseczyńskich organizacji. Klienci sklepu w Piasecznie wybiorą w jedną z trzech organizacji, która otrzyma od Media Markt sprzęt o wartości 8 000 zł  (każda z pozostałych dwóch – otrzyma sprzęt o wartości 1 000 zł).

roots_as