Zdrowie » Uroda

Wielkie przygotowania do majówki

Wielkie przygotowania do majówki
Zobacz więcej zdjęć »
Jaki grill wybrać? O czym nie zapomnieć podczas rodzinnego odpoczynku? Co zrobić, aby aktywnie spędzić wspólnie czas? To tylko kilka pytań, na jakie poznamy odpowiedzi wybierając się na przedmajówkową wizytę do Europy Centralnej w Gliwicach

– Weekend majowy to bardzo często świetna okazja do tego, żeby spędzić czas w rodzinnym gronie – mówi Katarzyna Lenartowicz, zastępca dyrektora Europy Centralnej. – Dlatego do tych chwil warto dobrze się przygotować, odwiedzając nas i zapewniając sobie komfort i spokój podczas spotkań w gronie najbliższych, czy to podczas wspólnej wycieczki, czy rodzinnego pikniku. Jedną z coraz popularniejszych opcji wspólnego spędzania czasu są grille. Przy pieczonych smakołykach rozmawiamy, dyskutujemy i bawimy się wspólnie, co ważne, na świeżym powietrzu. Według badań, Polacy najchętniej grillują właśnie w soboty i niedziele.

 

Spotkanie przy tej okazji nie może obyć się bez wyboru odpowiedniego sprzętu, który zapewni nam komfort spotkania z rodziną czy przyjaciółmi. Poszukujący grilla w Europie Centralnej najczęściej udają się do Tesco Extra, Castoramy czy multimarketu Jula. Wybierając grill warto rozważyć kilka kluczowych czynników. Pierwszym z nich jest miejsce spotkania. Na balkonach nie sprawdza się standardowy, lecz elektryczny. Z kolei posiadacze działek czy ogrodów chętniej decydują się na wymurowanie stałego grilla lub korzystanie z najbardziej popularnego grilla węglowego. Te na węgiel drzewny są dzisiaj najtańszymi na rynku. Dalej na cenowych półkach plasują się gazowe i elektryczne. Sporym ułatwieniem może być także specjalny zapalnik, który sprawi, że nie będziemy musieli martwić się koniecznością posiadania zapałek. Z kolei wybór pokrywy przy węglu drzewnym zagwarantuje nam nie tylko krótszy czas pieczenia, ale także zapobiegnie unoszeniu się dymu. Poszukujący rozwiązania na lata powinni się decydować na nieco droższe modele ze stali chromowanej czy żeliwne. 74% Polaków grilluje regularnie. Według badania przeprowadzonego przez Tesco, najczęściej czynimy to 2-3 razy w miesiącu. Na ruszcie wciąż gości kiełbasa, chociaż chętnie umieszczamy na nim również mięso wieprzowe i drobiowe. Najmniej popularna jest wołowina, która na rożnie pojawia się rzadziej niż ryby czy warzywa. – Każdy miłośnik grillowania znajdzie u nas wszystko, co pomoże mu przyjemnie spędzić czas – mówi Katarzyna Lenartowicz. – Część z naszych sklepów na przełomie kwietnia i maja przygotowało także wiele promocji, które są w stanie uczynić te przygotowania nieco tańszymi. 


Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

a.piwek

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »