Technologie » Komputery

Wielkoformatowy monitor Newline NT zamiast projektora

Ekrany LFD (Large Format Display) coraz częściej zastępują w firmach projektory multimedialne. Nic w tym dziwnego. W małych salach konferencyjnych czy tzw. huddle rooms są po prostu wygodnym narzędziem do pracy. Gwarantują znakomity obraz bez względu na warunki oświetleniowe i są niezawodne.

Monitory Newline z serii NT są dostępne w trzech rozmiarach – o przekątnych obrazu 65, 85 i 98 cali.

Jakość obrazu i ochrona oczu

Wyświetlają obraz o wysokiej rozdzielczości 4K (3840x2160), a gwarancją naturalnych, żywych kolorów jest standard WCG (Wide Color Gamut), dzięki któremu kolory są odpowiednio nasycone, a przejścia tonalne bardzo realistyczne.  To pierwsza i podstawowa różnica między tymi urządzaniami, a projektorami multimedialnymi, w których standardem ciągle jest rozdzielczość FullHD. Monitory są gotowe do pracy zaraz po uruchomieniu, a w pomieszczeniu nie trzeba przyciemniać oświetlenia. Warto też zwrócić uwagę na ochronę wzroku. Zwykle jest to filtr niebieskiego światła w postaci oprogramowania, które w widoczny sposób zmienia kolorystykę obrazu. W przypadku monitorów Newline mamy do czynienia z  podwójną ochroną oczu, dzięki dodatkowej, sprzętowej redukcji niebieskiego światła. Nie ma to jednak wpływu na jakość wyświetlanego obrazu.

Android 8 i zestaw oprogramowanie Newline

Za wygodę pracy i funkcjonalność odpowiada system Android 8 i zestaw bezpłatnego oprogramowania Newline. Newline Cast pozwala na bezprzewodowe udostepnianie treści  na monitorze z urządzenia mobilnego Można udostępniać wideo, zdjęcia, grafiki, a także strony internetowe. Jednocześnie, można na monitorze zobaczyć obraz z czterech urządzeń. Co ważne nie muszą one korzystać z tej samej sieci WiFi, ani też z systemu wideokonferencyjnego. Newline BroadCast to sposób na dotarcie z prezentacją do większej liczby odbiorców. Polega to na transmitowaniu ekranu online równocześnie do nawet 200 osób w dowolnych lokalizacjach. Newline Display Management pozwala na zdalne zarządzanie grupą monitorów przez specjalny, bezpieczny portal internetowy.

Monitory Newline NT oferują również funkcję dynamicznego USB dzięki czemu zachowują się jak hub USB. Podłączone do nich akcesoria są automatycznie udostępniane każdemu z urządzeń źródłowych. Funkcja bezproblemowo współpracuje z systemami Android, Windows, iOS i Linux. Każdy z monitorów Newline z serii NT jest wyposażony w port OPS co stwarza możliwość podłączenia komputera OPS (opcja)

Narzędzie do wideokonferencji

W przeciwieństwie do projektorów – monitory wielkoformatowe to znakomite narzędzia do wideokonferencji. Monitor Newline z serii NT jest wyposażony w zestaw 6 mikrofonów oraz 2 głośniki 20W. Wystarczy go wzbogacić o kamerę internetową, żeby uzyskać  funkcjonalny zestaw do komunikacji z pełną kompatybilnością z dostępnymi systemami do wideokonferencji. Wygodne i elastyczne rozwiązanie.

Żywotność, estetyka i bezgłośna praca

W stylistykę nowoczesnych sal konferencyjnych zdecydowanie lepiej wpisują się eleganckie monitory, a ich wybór ma też wymiar ekologiczny. Żywotność monitora Newline NT to 50 000 godzin. Nie sposób tego porównać z żywotnością lampy w projektorze, która wynosi 2000 – 6000 godzin. Dodatkowo lampa w projektorze wymaga chłodzenia, a to przekłada się na głośna pracę, która może być uciążliwa dla uczestników spotkania. Monitory pracują bezgłośnie.

Monitory Newline NT są objęte 3 letnią gwarancją.

Ceny monitorów wielkoformatowych Newline NT:

Newline TT-6519NT (przekątna obrazu 65 cali) jest dostępny w cenie sugerowanej 5785 zł + 23%VAT
Newline TT-8519NT (przekątna obrazu 85 cali)  jest dostępny w cenie sugerowanej 10 183 zł +23% VAT
Newline  TT-9819NT (przekątna obrazu 98 cali)  jest dostępny w cenie sugerowanej 32 868 zł +23%VAT

Więcej o Newline - https://newline.solutions/

YT - https://www.youtube.com/channel/UC7pZwRIyx7OVPfpfp_c81mg