Gospodarka » Żywność

Wiosna w kuchni – szpinak „1000 listków” Bonduelle

Wiosna w kuchni – szpinak „1000 listków” Bonduelle
Zobacz więcej zdjęć »
Im dłużej trwa zima, tym mamy większą ochotę na warzywa. Takie naprawdę smaczne, aromatyczne i dobrej jakości. Tylko gdzie je znaleźć? Trudną sytuację ratuje szpinak mrożony Bonduelle „1000 listków”. Pod względem smaku i jakości produkt z najwyższej półki.
Skąd pochodzi szpinak „1000 listków" Bonduelle?
Szpinak wykorzystywany w produkcie Bonduelle „1000 listków" rośnie w Hiszpanii, gdzie panują najlepsze warunki klimatyczne do jego uprawy. Wyhodowane tu warzywo posiada delikatne liście w głębokim, ciemnozielonym kolorze. Spośród nich wybiera się te, które charakteryzuje najwyższa jakość, z przeznaczeniem do produkcji szpinaku „1000 listków". Świeżo zebrany z pola i wyselekcjonowany szpinak układany jest listek po listku i poddawany mrożeniu. Taki sposób obróbki termicznej pozwala zachować maksimum składników zdrowotnych, najwyższą jakość liści oraz ich naturalny kolor. To właśnie dlatego „1000 listków" szpinaku Bonduelle jest produktem unikalnym na rynku.

Jak podawać?
Z uwagi na jakość oraz walory smakowe szpinak „1000 listków" Bonduelle najlepiej podawać w postaci całych liści, uduszonych z drobno posiekaną cebulą lub czosnkiem i doprawionych solą oraz pieprzem. Kilka skrawków lekko zgrillowanego bekonu lub kilka cząstek miąższu słodkiej pomarańczy w połączeniu z wiórkami świeżego parmezanu doskonale podkreślą jego wyrazisty smak. Tak podany szpinak będzie stanowić smaczny i zdrowy dodatek do mięsa lub ryby, a nawet samodzielne danie serwowane ze świeżą bagietką.

Oczywiście produkt Bonduelle można stosować przygotowując także takie dania, jak: zupy, tarty, quiche, pierogi, naleśniki oraz używając różnorodnych dodatków - śmietana, bulion, gałka muszkatołowa, sos beszamelowy, czosnek, papryka chili. Wszystko zależy od inwencji kucharza i jego smaku.

Wskazówki do przygotowania
Szpinak można przygotować poprzez podgrzanie na patelni lub włożenie na kilka minut do mikrofali (funkcja rozmrażania). Warto także pamiętać, że aby szpinak zachował swoją naturalną, zieloną barwę nie można go poddawać zbyt długiej obróbce termicznej. Wystarczy kilka minut w garnku czy na patelni.

Opakowanie i cena:
Szpinak Bonduelle „1000 listków" 750 g - ok. 10 zł brutto. Opakowanie zawiera ok 15 porcji po ok 50 g.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »