Firma » Biznes

Włoska kuchnia w Galerii Zegrzyńskiej w Legionowie

Do grona najemców Galerii Zegrzyńskiej w Legionowie już wkrótce dołączy Tutto Bene Pizzeria. Otwarcie lokalu planowane jest na listopad.

Uruchomiona w maju zeszłego roku Galeria Zegrzyńska zlokalizowana jest w Legionowie, ok. 25 minut drogi samochodem od centrum Warszawy. W gronie najemców obiektu znajduje się m.in.: ogólnopolska sieć fitness klubów Zdrofit, która zajmuje ponad 1.200 mkw. powierzchni, sklep Papiernik by Empik, delikatesy mięsne JBB czy przychodnia lekarska LEG MEDICUS. Już niebawem oferta gastronomiczna Galerii poszerzy się o włoską kuchnię. Na parterze zostanie otwarta Tutto Bene Pizzeria, będąca rodzinnym konceptem stworzonym przez pasjonatów śródziemnomorskich smaków oraz gotowania.

Będzie to druga, po warszawskiej Białołęce, restauracja, której nowoczesne loftowe wnętrze ma być miejscem spotkań młodych ludzi, wspólnych posiłków dla rodzin z dziećmi czy spędzenia czasu w gronie znajomych. – W gastronomii ważna jest dla nas jakość produktu, który serwujemy, ale też atmosfera, którą tworzymy. Dlatego w kuchni używamy oryginalnych włoskich produktów, a pizza robiona będzie w piecu opalanym drewnem – mówi Marcin Stryjecki, właściciel Tutto Bene Pizzeria.

Przypomnijmy, że Galeria Zegrzyńska, w której powstaje restauracja, to dobrze skomunikowane miejsce, blisko drogi krajowej, niedaleko dworca, wśród osiedli mieszkaniowych i znanej w Polsce sieci marketów. – Powstanie nowej restauracji w tej okolicy wpisuje się w potrzeby lokalnej społeczności. W tym rejonie, Legionowo Piaski, niewiele jest lokali gastronomicznych, w których można dobrze zjeść i miło spędzić czas. Mamy nadzieję, że uda nam się ożywić to miejsce i przyczynić się do rozwoju lokalnej infrastruktury – dodaje Marcin Stryjecki.

Na potrzeby swojej działalności Tutto Bene Pizzeria będzie wynajmować powierzchnię 120 mkw.

Więcej informacji o Galerii Zegrzyńskiej znajduje się na oficjalnej stronie projektu http://www.galeriazegrzynska.pl. Bardziej szczegółowe informacje o pizzerii można znaleźć pod adresem www.facebook.com/TuttoBenePizzeria/

ProjektKomunikacja