Moda » Odzież

Włoska marka Corneliani już w Polsce

Royal Collection, ekskluzywna sieć salonów z odzieżą, wprowadza na polski rynek włoską markę Corneliani, dedykującą swoje stroje wymagającym i eleganckim mężczyznom. Propozycje jesienno-zimowe są już dostępne w nowo otwartej specjalnie wydzielonej przestrzeni w Royal Collection w Galerii Mokotów.

Kolekcja marki Corneliani mieści się na pierwszym piętrze Galerii Mokotów w salonie Royal Collection.

Do dyspozycji klientów są linie:

* Corneliani:

• Leader - formalne stroje zaprojektowane z myślą o silnych mężczyznach reprezentujących świat biznesu
  • Leader Soft - marynarki dla młodszych, choć nie mniej wymagających klientów ze świata biznesu, którzy doceniają szlachetny krój, lekkość i doskonałej jakości tkaniny
* Corneliani ID - kolekcja inspirowana muzyką, która harmonijnie łączy stroje sportowe z elegancją.

Markę Corneliani cechuje spójność i wyrafinowanie, które zadawalają gusta najbardziej wymagających klientów, poszukujących dobrej jakości tkanin, nienagannego wzornictwa i kunsztownych detali. U podstaw nowoczesnej i arystokratycznej elegancji leżą proste, niekrzykliwe kroje, szlachetne tkaniny i oryginalne odcienie. Trendem przewodnim kolekcji jest zdecydowana czerń, podkreślająca krój i rozmiar.

Firma Corneliani powstała w 1958 r. we Włoszech. Została założona przez dwóch braci, Claudia i Carlalberta Corneliani, którzy rodzinny sukces w dziedzinie mody męskiej przekuli na światową renomę włoskich produktów. Marka wyróżnia się na tle konkurencji trwałością tradycji, jakością i nowoczesnością. Wyrafinowany gust, niepowtarzalny talent oraz dbanie o najwyższą jakość sprawiły, że Corneliani jest dziś przykładem rodzinnej firmy, która jest znana i poważana na międzynarodowym rynku mody luksusowej.
Royal Collection to sieć handlowa z wieloletnią tradycją, lider rynku odzieżowego w Polsce, oferujący klientom wysokiej jakości odzież damską, męską i młodzieżową. Firma powstała w 1992 roku. Sklepy Royal Collection mieszczą się w największych i najbardziej prestiżowych centrach handlowych. Firma prowadzi multibrandowe sklepy pod szyldem Royal Collection, jak również monobrandowe sklepy tak firm jak: Mexx, Camel Active, Calvin Klein Jeans, Pal Zileri, Oscar Jacobson, Marco O'Polo i Campione.

royal